MENÜ
Ankara 16°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kent turizmini müzeler canlandıracak
Kültür-Sanat
12 Şubat 2020 Çarşamba 09:30

Kent turizmini müzeler canlandıracak

‘Müzeler Şehri Başkent’ sloganıyla kent turizmini canlandırmayı amaçlayan Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Ankara’daki kamu ve özel müzelerle iş birliği için düğmeye bastı.

Müze temsilcileri, kent turizmine katkı sağlamak amacıyla ABB Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş başkanlığında Gençlik Parkı Kabul Salonu’nda bir araya geldi. ABB ve müze temsilcilerinin ilk kez bir araya geldiği toplantıda, bu sene gerçekleştirilecek projeler masaya yatırıldı, görüş alışverişinde bulunuldu. Kentin kültürel ve tarihi değerlerini gelecek kuşaklara aktarmak için daha etkin çalışmalara imza atacaklarını belirten Ödemiş, şunları söyledi:

KENT TARİHİ İÇİN BAŞKANLIĞA YENİ BİRİM

“Kamu ve özel toplam 62 müze var, ancak Büyükşehir Belediyesi olarak şimdiye kadar ne müzelerle irtibata geçilmiş ne de müzeler kendi aralarında böyle bir toplantı gerçekleştirmişler. Başkentimizin tanıtımına katkısı olan müzeleri bir araya getirmek, birbirimizi tanımak, kültürel mirasımıza sahip çıkmak istiyoruz. Büyükşehir Belediyesi’nden taleplerini de öğrenerek müzelerle iş birliği içinde turizm ve tanıtım projelerini tartışmayı amaçlıyoruz. Daire Başkanlığımız bünyesine ‘Kent Tarihi ve Kültürü Araştırma Şube Müdürlüğü’ adında yeni bir birim ekleniyor. ”

HASRETLE VE ÜMİTLE BEKLEDİĞİMİZ PROJELER

* Erimtan Arkeoloji ve Sanat Müzesi Müdürü Nazan Gezer: “Çok faydalı bir toplantı oldu. Ankara için çok güzel projeler planlanıyor. Yıllardır hasretle ve ümitle beklediğimiz projeler sonunda gerçekleşecek.”

* ODTÜ Yerleşim Arkeolojisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Arkeoloji Müzesi Müdürü Çiğdem Atakuman: “Uzun bir süre sonra kente özgü kültürel mirasın yeniden gündeme gelmesi ve çok değerli projelerin planlanmış olduğunu görmek çok sevindirici.”

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi