MENÜ
Ankara 28°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Şamil Tayyar:
Siyaset
12 Temmuz 2024 Cuma 11:21

Şamil Tayyar: "Ekonomik Programlar, Toplumun Bağışıklık Sistemini Güçlendirmeden Uygulanmamalı”

AK Parti eski milletvekili Şamil Tayyar, ekonomik programların topluma etkileri üzerine çarpıcı açıklamalarda bulundu. Tayyar, ekonomik yönetimin topluma uygulamaya çalıştığı acı reçetelerin, ilaç kullanım talimatlarına benzer şekilde değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

"İlacın Muhteviyatı Kadar Yan Etkilerine de Dikkat Edilmeli"

Şamil Tayyar, ilaç kutularının içinden çıkan kullanım talimatlarına atıfta bulunarak, "İlacın muhtevası, kullanma şartları ve muhtemel etkileri yazar o metinde. Hastanın o ilaca alerjisi varsa kullanılması istenmez. Kusma, kızarıklık, nefes tıkanıklığı gibi beklenmedik bir gelişme olursa ilacın bırakılması ve hemen doktora başvurulması tavsiye edilir" dedi. Tayyar, aynı şekilde ekonomik programların da topluma uygulanmadan önce muhtemel yan etkilerinin dikkate alınması gerektiğini vurguladı.

"Ekonomik Programlar Toplumun Direnç Katsayısını Artırmalı"

Tayyar, mevcut ekonomik programların toplumun bağışıklık sistemi zayıf olduğu için kaldırabilecek güçte olmadığını belirtti. "Mevcut ekonomik program, ne kadar ideal olursa olsun, emekli maaşının 10 bin lira, asgari ücretin 17 bin lira olduğu ortamda aşırı doz etkisi oluşturur. Toplum nefes alamaz, nitekim alamıyor" ifadelerini kullandı.

Toplumun ekonomik programlara direnç gösterebilmesi için öncelikle ekonomik bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi gerektiğini söyleyen Tayyar, "Ekonomik programın başarıya ulaşması için toplumun direnç katsayısı arttırılmalıdır" dedi.

"Cumhurbaşkanımızın Müdahalesi Çok Önemli"

Şamil Tayyar, Cumhurbaşkanının ekonomik yönetimin direncine rağmen emekli maaşlarının artırılması gerektiğine dair müdahalesini çok önemli bulduğunu ifade etti. "Ekonomi yönetimi emekli maaşına 2 bin liralık artış düşünüyor ama Cumhurbaşkanımızın bu rakamı artıracağı kanaatindeyim. Arttırılmalı da" dedi.

Tayyar, ekonomik programlarda acı reçeteye ihtiyaç varsa önce toplumun bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi gerektiğini belirterek, aksi halde bu şartlarda 4 yılın seçimsiz geçmeyeceğini, geçse bile sonunun iyi olmayacağını söyledi.

Bu açıklamalar, ekonomik programların topluma uygulanırken dikkat edilmesi gereken hususları bir kez daha gündeme getirdi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi