MENÜ
Ankara 28°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Aydemir'den 'Gölge Bakan' Eleştirisi: 'Vesayetçi Tarz Kabul Edilemez'
Siyaset
5 Temmuz 2024 Cuma 14:18

Aydemir'den 'Gölge Bakan' Eleştirisi: 'Vesayetçi Tarz Kabul Edilemez'

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in 'gölge bakan' kavramına yönelik açıklamaları gündem oluşturdu.

Bakan Tekin, bu tür bir unvanın vesayete dönüşme eğiliminden rahatsız olduğunu ifade ederek, "Böyle bir unvanla randevu isteyen kişilere randevu vermem," dedi. Tekin, hangi siyasi partinin temsilcisi olursa olsun randevu vereceğini belirtti ancak kendisini siyasi bir enstrüman haline getirmeye çalışanları kabul etmeyeceğini vurguladı.

*VESAYETÇİ TARZ KABUL EDİLEMEZ

Parlamenter Gazeteci ve Yazarlar Birliği Başkanı İbrahim Aydemir de Tekin'in bu tespitlerine katıldığını belirtti ve "Gölge bakan mevcut bakana direktiflerde bulunacak, topluma da 'bunları söyledim, yapmazsa suçludur' gibi ucuz siyaset tarzını öne çıkaracak. Bu bir bakıma vesayet anlayışıdır, yani bakanlığın üzerine tahakküm kurma yaklaşımıdır. Bunu asla kabul etmek mümkün değildir," dedi. 

TÜRKİYE HER TÜRLÜ VESAYETE KAPILARINI KAPATMALI

Aydemir, Türkiye'nin her türlü vesayete kapılarını kapatmış bir ülke haline gelmesi gerektiğini vurgulayarak, "Biz bu ülkede çok uzun yıllar bürokratik vesayet, basın vesayeti, askeri vesayet ve her türlü baskıcı vesayetin yaşandığı hali gördük. Bunlardan tam kurtulmuşken yeni bir vesayet tarzı ortaya koymanın anlamı yoktur," ifadelerini kullandı. Aydemir, diğer bakanlıkların da bu vesayetçi tarzı reddetmesi gerektiğini belirtti.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi