MENÜ
Ankara 27°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Piyasaların yönü
Ekonomi
2 Ağustos 2021 Pazartesi 09:56

Piyasaların yönü

BIST100 endeksi geçen haftanın son işlem gününde kar realizasyonlarıyla karşılaşırken, hisse bazında ayrışmaların yaşandığı işlem gününde akşam saatlerinde gelen alımların etkisiyle günü %0.09 değer kazancıyla 1,393 puana yükseldi.

BIST100…Geçtiğimiz Hafta Tepki Yükselişlerinden Destek Buldu… BIST100 endeksi geçen haftanın son işlem gününde kar realizasyonlarıyla karşılaşırken, hisse bazında ayrışmaların yaşandığı işlem gününde akşam saatlerinde gelen alımların etkisiyle günü %0.09 değer kazancıyla 1,393 puana yükseldi. Yeni hafta başlangıcında Asya Pasifik piyasalarında yükselişler var. ABD ve Almanya endeks vadelileri de artı bölgede. Global risk iştahı olumlu bir seyir izlerken endeksin güne artıda başlaması beklenebilir.

 

 

Şirket Haberleri…YKBNK… Yapı Kredi Bankası’nın 2Ç212’de net karı geçen yılın aynı dönemine göre %68 arttı ve 1.85 milyar TL beklentilerin üzerinde 2.23 milyar TL ile olarak gerçekleşti.

 

 

USDTRY… Temmuz Ayı Tüketici Enflasyonu Takip Edilecek… TL varlıklar geçtiğimiz hafta yabancı para birimleri karşısında güç kazandı. TCMB’nin yılın 3.enflasyon raporu sonrasında TL dolar karşısındaki kayıplarının bir kısmını telafi ettikten sonra kur 8.40 seviyesinin altına gerilese de bu seviyelerde kalıcı olamadı ve 8.47 seviyelerinde dengelendi. TÜİK yarın Temmuz ayı tüketici enflasyonu verisini açıklayacak. Aylık enflasyonun beklentiler dâhilinde %1.54 artış göstermesi durumunda yılık enflasyon %18.5 seviyesine çıkacaktır ve TCMB’nin politika faizine yaklaşılması kurdaki baskıyı artırabilir.

 

 

EURTRY… 10 Seviyesinin Altını Test Etti… TL varlıklar geçtiğimiz hafta pozitif bir görünüm sergilerken, Euro TL kuru 10 seviyesinin altını test ettikten sonra bu seviyelerde kalıcı olamadı ve yeniden 10.07 seviyelerine yükseldi.

 

 

EURUSD… 1.19 Seviyesinin Altına Sarktı… Euro Bölgesi ekonomisi 2021 yılının ikinci çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %2 büyüdü. 2021 yılının ilk çeyreğine göre büyüme ise %13.7 oldu. Yüksek aşılama hızına ulaşma sonucunda ekonomisini tekrar açan Euro Bölgesi ekonomileri delta varyantının olumsuz etkilerine maruz kalmama çabası içerisinde. Ekonomik aktivitedeki canlanmanın devam etmesiyle birlikte tüketici enflasyonu temmuz ayında beklentileri aşarak yıllık bazda %2.2 artış gösterdi. Euro Dolar geçtiğimiz hafta doların global bazda zayıflamasıyla birlikte 1.19 seviyesinin üzerini test ettikten sonra 1.1870 seviyelerine geri çekildi.

 

 

XAUUSD… Tarım Dışı İstihdam Verisi Takip Edilecek… Altın fiyatları geçtiğimiz haftaki düşüşün ardından 1,810 $ seviyesine kadar gerilerken, altın yatırımcısı Cuma günü açıklanacak ABD tarım dışı istihdam verisine odaklandı. FED varlık azaltım programı konusunda istihdam piyasasındaki gelişmeleri takip ediyor.

 

 

GLDGR…493 TL Seviyelerinde Dengelendi… TL cinsinden varlıkların güç kazanmasıyla birlikte Dolar TL kuru, kritik 8.40 seviyesinin altına gerilerken, spot altın doların global bazda zayıflamasından destek buldu. Gram altın 493 TL seviyelerinde yatay bir görünüm sergiliyor.

 

 

BRENT… Global Petrol Talebine Yönelik Endişelerle Geriledi… Petrol stoklarındaki düşüşün delta varyantı kaynaklı endişelere üstün gelmesiyle birlikte Brent petrol geçtiğimiz haftayı artıda tamamladıktan sonra yeni haftada Delta varyantı kaynaklı endişeler ve ABD-İran gerginliği enerji fiyatlarını baskıladı. Çin’deki ekonomik hareketlilik temmuz ayında yavaşladı.

 

 

S&P500… ABD Vadeli Endeksleri Cuma Günkü Kayıplarını Telafi Çabasında… Fed’in de enflasyon göstergesi olarak takip ettiği çekirdek PCE yıllık bazda % 3.5 ile %3.7’lik tahminlerin altında arttı. St. Louis Fed Başkanı James Bullard FED’in aylık 120 milyar dolarlık varlık alım programını bu sonbaharda azaltmaya başlaması gerektiğini ifade etti ve programın 2022 yılının ilk aylarında sona ermesi gerektiğini söyledi. Delta varyantının ABD ekonomisi üzerinde çok büyük bir etkisi olmasını beklemediği yorumunda bulundu. ABD’de S&P500 endeksi teknik bir düzeltme görünümü içerisinde bulunuyor. Endeks Cuma günü %0.54 değer kaybıyla 4,395 puana geriledi. Cuma günkü kayıpların ardından yeni haftaya artıda başlayan S&P500 endeksi 4,360 desteği üzerinde kalıcı olma çabası içerisinde. Biden’ın 550 milyar $’lık altyapı planı bu hafta Senato’dan geçebilir.

Kaynak:Alan Yatırım
Hibya Haber Ajansı

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi