MENÜ
Ankara 21°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Fed sonrası tarım dışı bekleyişi
Ekonomi
1 Ağustos 2021 Pazar 13:22

Fed sonrası tarım dışı bekleyişi

Fed faiz kararında pas geçerken, Başkan Powell güvercin duruşunu sürdürmektedir.

“PİYASANIN ROTASI”

Haftanın Makro Teması

ABD Tarım Dışı İstihdam / BoE – RBA Faiz Kararları / Türkiye Enflasyon

Haftanın Stratejisi

ABD 10 Yıllık 200 Günlük Ortalama Altında Kalıcı Olacak (mı)?

Fed Sonrası Tarım Dışı Bekleyişi…

Corona virüsünde güncel durum, vaka sayısı 196,634,022 – tedaviye pozitif cevap veren 136,952,675 – ölü sayısı 4,199,018 kişiye ulaşmıştır. 

Fed faiz kararında pas geçerken, Başkan Powell güvercin duruşunu sürdürmektedir. Bir önceki FOMC toplantısına göre söylem değişikliğine gidilmezken, enflasyonun geçici olduğu vurgusu devam etmektedir. Pandemi öncesinden alışık olduğumuz veri odaklı Fed teması tekrar devreye girerken, varlık alım azaltılması kısa dönemde hemen devreye girmeyeceği mesajı ile risk algısında iyimserlik sürmektedir. Fed sonrası piyasaların odak noktası ABD tarafında açıklanacak tarım dışı istihdam verisi olacaktır. Önceki veri gibi piyasa algısı 1 milyon ve üzeri istihdama odaklanırken, olası güçlü istihdam teması ile piyasa yeni fiyatlama dinamiklerine başlayabilir. Bu noktada enflasyon geçici ama istihdam toparlanıyor Fed beklenenden önce aksiyon alabilir beklentisi öne çekilebilir.

Fed sonrasında $ temasında göreceli zayıflık etkin olurken, EURUSD paritesi düşük oynaklık ile piyasanın ilgi noktasında olmamaktadır.

ABD 10 yıllık, piyasa katılımcılarının risk barometresi olurken, 200 günlük ortalaması (1.2765) altında hareket ile dengelenmesini sürdürmektedir. Tahvil dinamiklerini tetikleme için piyasanın Fed politikasına karşı duruşunun değişmesi veya delta varyantı kaynaklı riskten kaçış modunun devreye alınması gerekmektedir.

Hafta boyunca takip edilecek başlıklar;

  • ABD tarım dışı istihdam verisi
  • Türkiye enflasyon: Temmuz ayı enflasyon verileri 3 Ağustos Salı günü açıklanacaktır. GCM Yatırım Araştırma beklentimiz aylık %1.05 – yıllık %18.07 olarak yer almaktadır. Yıllık enflasyonun %18 üzerine ulaşma potansiyeli ile TCMB’nin %19 politika faizinin ne kadar koruyucu olacağı ve faiz tartışmaları ana gündemi oluşturacaktır.
  • İngiltere Merkez Bankası faiz kararı: BoE faiz kararını 5 Ağustos Perşembe günü saat 14.00’te açıklayacaktır. %0.10 seviyesinden olan faiz oranında ve 875 milyar pound tutarında olan varlık alımında herhangi bir değişiklik beklemiyoruz.
  • RBA faiz kararı: RBA faiz kararını 3 Ağustos Salı günü açıklayacaktır. %0.10 seviyesinden olan faiz için herhangi bir değişiklik beklemiyoruz.

Dolar endeksi klasik (mor) ve Dolar endeksi bloomberg (turuncu) tarafında güçlü hareket öne çıkarken,  Dolar endeksi klasik 92 seviyesi altında hareket etmektedir. 

 

Kaynak:GCM Yatırım
Hibya Haber Ajansı

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi