MENÜ
Ankara 29°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Öğrencileri için özel videolar hazırlayıp ders yapıyor
Eğitim-Bilim
25 Mart 2020 Çarşamba 11:43

Öğrencileri için özel videolar hazırlayıp ders yapıyor

Ankara’da ilkokul öğretmeni Sevinç Özgür ile Berna Çağır Atılgan, Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden verilen derslere ek olarak video çekerek öğrencilerine WhatsApp aracılığıyla konuları anlatıyor
Türkan Azmi Köksoy İlkokulu öğretmenleri Özgür ile Atılgan, öğrencilerinin derslerinden geri kalmamaları için evlerinden internet sistemleri üzerinden sınıftaymış gibi ders anlatıyor. Çektikleri videoları WhatsApp'tan velilere gönderen Özgür ile Atılgan, öğrencilerine işledikleri konularla ilgili etkinlik çalışmalarını da iletiyor. İlkokul 1. sınıf öğretmeni Özgür, EBA üzerinden verilen eğitimleri desteklemek ve öğrencilerinden kopmamak için ders anlatım videoları çektiğini belirtti. Özgür, öğrencilerinin düşüncelerinin daha somut olduğuna işaret ederek şöyle konuştu: "Konuyu anlatacak şekilde 2-3 dakikalık videolar kullanıyorum. Sınıfta nasıl anlatıyorsam o şekilde anlatım yapıyorum. Konularla ilgili etkinlikleri de hazırlayıp öğrencilerime veliler aracılığıyla WhatsApp üzerinden gönderdim. Öğrencilerim de defterlerine yazıp kavrama çalışmaları yaptı." Velilerle bu süreci çok iyi yönettiklerini aktaran Özgür, sözlerine şöyle devam etti: "Okullar açılana kadar evden eğitim vermeye devam etmeyi düşünüyorum. Elimden geldiğince çocuklarımın derslerinden geri kalmamasını istiyorum. Öğrenci ve veliler evde oldukları bu zamanları en verimli şekilde değerlendirmeliler"

ÇOCUKLAR SINIFTAYMIŞ GİBİ HİSSEDİYOR
4. sınıf öğretmeni Atılgan da öğrencileriyle çok yakın ve samimi bir iletişimleri olduğuna işaret ederek, şunları söyledi: "Öğrencilerim arıyor, okulun bir an önce açılmasını istediklerini söylüyorlar. Ben de bu şekilde onlara daha da yaklaşırım diye düşündüm. Yani videoları izlerken beni görürlerse kendilerini bana daha yakın hissedeceklerdir. Güzel bir şey olur diye düşündüm ve videoyu paylaştığımda çocuklar sınıftaymış gibi hissetmiş, çok hoşlarına gitmiş. Velilerden çok olumlu dönüşler alıyorum. Çocuklar da video ile beni karşılarında görünce çok sevinmişler. Hem EBA'dan eğitim almaları hem de benim gönderdiğim videoların çocukları sıcak tutacağını düşünüyorum" dedi.
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi