MENÜ
Ankara 21°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Mustafa Elitaş'tan tarihi açıklama: Oğlumla tehdit edildim
Siyaset
20 Şubat 2020 Perşembe 13:08

Mustafa Elitaş'tan tarihi açıklama: Oğlumla tehdit edildim

AK Parti Kayseri Milletvekili Elitaş, "Askerlerin sivil mahkemede yargılanmasına izin veren TCK’nın 250. maddesinin imzalanması sonrasında askerler Meclis'e gelerek askerdeki oğlumla tehdit etti."

AK Parti Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, 26 Haziran 2009 tarihinde Türkiye'de askerlerin TCK'nın 250. maddesine giren suçları işlemesi durumunda sivil savcılıklar tarafından kovuşturulmaları ve sivil mahkemelerce yargılanmaları ilkesini getiren değişikliğin onaylanmasından sonra TBMM'ye askerlerin geldiğini ve kendisinin askerde olan oğluyla tehdit edildiğini açıkladı.

A Haber'de konuşan Elitaş, konuyu ilk olarak gündeme getiren Deniz Baykal'ın da askerler tarafından tehdit edilmiş olabileceğini söyledi.

Kanunun kabul edildiği gecenin sabahında TBMM'ye dört üst rütbeli askerin geldiğini dile getiren Elitaş, şunları kaydetti:

"Diyorlar ki 'Genelkurmay teyakkuz halinde, askere darbe yaptınız.' Daha sonra aynı cümleyi sayın Baykal kullanıyor. Ne darbesi diyoruz, bu Avrupa Birliği ilerleme raporu doğrultusunda hazırlanmış bir şeydir ve ittifakla yaptık. Biz bunu kendi başımıza yapmadık, aniden de ortaya çıkan bir hadise değil."

"İLK DEFA AÇIKLIYORUM..."

Elitaş, "ilk defa açıklıyorum" diyerek Meclis'e gelen askerlerin kanunu onaylayan bir başka milletvekiliyle konuştuğunu ve "Sen bunu imzaladın imzalamaya ama Elitaş nasıl imzalar, onun oğlu asker değil mi?" sözleriyle kendisinin oğlu üzerinden tehdit edildiğini açıkladı. Elitaş, "Benim oğlum er olarak görev yapıyor. Şubat 2009'da askerlik görevine başlamış, demek ki bize böyle bir uyarıda bulunanlar sayın Baykal'a da bu uyarıda bulunmuş." dedi.

KANUN NE GETİRİYORDU?

Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 3. maddesine eklenen fıkrada, "Barış zamanında, asker olmayan kişilerin Askeri Ceza Kanununda veya diğer kanunlarda yer alan askerî mahkemelerin yargı yetkisine tabi bir suçu tek başına veya asker kişilerle iştirâk halinde işlemesi durumunda asker olmayan kişilerin soruşturmaları Cumhuriyet savcıları, kovuşturmaları adlî yargı mahkemeleri tarafından" yapılacağı belirtildi.

Bu değişiklikle sivillerin askerî suç işlemeleri durumunda bile askerî mahkemede yargılanmalarına son veriliyordu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi