MENÜ
Ankara 21°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İYİ Parti'de CHP-HDP krizi sürüyor: Kulisler istifa haberleriyle çalkalanıyor
Siyaset
18 Şubat 2020 Salı 12:41

İYİ Parti'de CHP-HDP krizi sürüyor: Kulisler istifa haberleriyle çalkalanıyor

İYİ Parti'de Tuba Vural Çokal'ın ardından bir istifa haberi de İsmail Ok'tan geldi. CHP ile HDP'nin yakınlaşması İYİ Parti'de depreme neden olurken, kulislerde istifaların artacağı konuşuluyor.

CHP’nin HDP ile yakınlaşması İYİ Parti’de istifaları arka arkaya getirdi. Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal'ın ardından parti kurucularından Balıkesir Milletvekili İsmail Ok da zehir zemberek sözlerle partisindeki görevlerinden istifa etti.

Türkiye Gazetesi'nin haberine göre, kulislerde, söz konusu istifaların artacağı ve teşkilatlara da yansıyacağı iddia ediliyor.

Parti içi krizler, kurucu üyelerin restleşmesi, teşkilatlardaki tartışmalar İYİ Parti’de yaprak dökümüne neden oldu. İYİ Parti içerisinde, CHP’nin son birkaç seçimde HDP ile birlikte hareket etmesinden duyulan rahatsızlığın uzun süredir devam ettiği konuşuluyor.

Bu sebeple genel seçimlerin ardından partiden ilk istifa eden isim İstanbul Milletvekili Hayati Arkaz olmuştu. Daha sonra İstanbul Milletvekili Fatih Şeker ve Manisa Milletvekili Tamer Akkal da istifa etmişti. Arkaz MHP’ye, Akkal ise AK Parti’ye geçiş yapmıştı. Geçtiğimiz hafta İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal da parti yönetimiyle ters düştüğü gerekçesiyle partiyle yollarını ayırmıştı.

Tuba Vural Çokal dün şu açıklamayı yaptı:

"Parti içinde Türk milliyetçilerinin ve Ülkücülerin ikinci sınıf birey yapılmaya ve dışlanmaya çalışılması, söylemlerle eylemlerin birbirini tutmaması ve milliyetçiliğin seçmeni elde tutmaya yönelik bir söyleme dönüşmesi hayal kırıklığına neden olmuştur." 

Son olarak da dün İsmail Ok, partinin en büyük ortağı CHP’nin HDP ile yakınlaşmasından duyduğu rahatsızlıktan dolayı istifa etti.

“PARTİYİ SOROSÇULARA TESLİM ETTİNİZ”

İsmail Ok, dün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Akşener’i sert sözlerle eleştirerek, partisinden istifa etti. Açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Sözde sivil toplum örgütü adındaki, emperyalist Soros vakıflarında görev yapanlar, başkanlık divanında en hassas görevlere getirilmişlerdir. Daha da kötüsü Genel Başkan bu durumu bilmesine rağmen bu Sorosçuların partinin en hassas birimlerinde görevlendirilmesinde sakınca görmemiştir. Genel Başkan’ımız ile bire bir yaptığım görüşmede bu uygulamadan dolayı artık partimizin siyasi faaliyetlerine katılmayacağımı ifade ettim.

İmamoğlu seçimden hemen sonra sanki yapacak hiçbir işi kalmamış gibi hemen HDP’li belediyeleri ziyaret etmiştir. Dahası, başkan eşleri ve ihanet sürecinin akil adamlarından Kadir İnanır ile birlikte PKK sevicisi Demirtaş’ın yazdığı kitaptan sergilenen tiyatroyu seyretmeye gitmişlerdir. Bütün bunlar artık ortağımız CHP’nin HDP ile adı konulmamış bir ortaklık yaptığının meydana dökülmesidir."

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi