MENÜ
Ankara 18°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
MHP'Lİ KAŞIKÇI'NIN BASIN TOPLANTISI
Siyaset
11 Mart 2022 Cuma 15:05

MHP'Lİ KAŞIKÇI'NIN BASIN TOPLANTISI

MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, bu yıl arıcılara şeker iletiminde sorun yaşandığını belirterek, "Türkşeker'in arıcılara her yıl ulaştırdığı ucuz şekerin, birlikler ve tarım il müdürlüklerinin koordinasyonuyla dağıtılması birtakım şaibelerin de ortadan kalkmasına vesile olacak." dedi.
MHP'li Kaşıkçı, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, 8 milyonu aşkın arı kovanı bulunan Türkiye'de arıcılığın 83 bin vatandaşın ekmek kapısı olduğunu söyledi.

Türkiye'nin, bal üretiminde Çin'den sonra ikinci sırada yer aldığını dile getiren Kaşıkçı, MHP olarak arıcılığın daha iyi bir konuma gelmesi için üzerlerine düşen sorumlulukla hareket etmeye devam edeceklerini vurguladı.

Arıcıların, kovan başına 15-20 kilo civarındaki şeker ihtiyacını Türkşeker'den karşıladığını belirten Kaşıkçı, "Bu yıl arıcılara şeker iletiminde sorun yaşanıyor." diye konuştu.

Türkşeker'in, arıcıların şeker ihtiyacını birlikler aracılığıyla karşıladığını anlatan Kaşıkçı, "Türkşeker yönetimine ve birliklere sesleniyorum; Türkşeker'in, arıcılara her yıl ulaştırdığı ucuz şekerin, birlikler ve tarım il müdürlüklerinin koordinasyonuyla dağıtılması birtakım şaibelerin de ortadan kalkmasına vesile olacak. Arıcılarımız, kovanlarını bir şehirden başka bir şehre götürürken kullandıkları akaryakıtın bir bölümüyle ilgili de devletimizden destekleme bekliyor." dedi.
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi