MENÜ
Ankara 18°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP ANTALYA MİLLETVEKİLİ ÖZER'İN BASIN TOPLANTISI
Siyaset
9 Mart 2022 Çarşamba 16:01

CHP ANTALYA MİLLETVEKİLİ ÖZER'İN BASIN TOPLANTISI

CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer, Antalya'daki sağanak, fırtına ve hortumun seralara zarar verdiğini belirterek, çiftçilerin mağduriyetinin bir an önce giderilmesini istedi.
Özer, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, mazot, gübre ve elektrik zamları nedeniyle çiftçilerin tarımdan kaçmaya başladığını söyledi.

Besicilerin de yüksek yem fiyatlarından şikayetçi olduğunu aktaran Özer, iktidarın bu sorunlara çözüm bulamadığını savundu.

Antalya'nın Serik ve Aksu ilçelerinde dolu ve fırtınayla birlikte hortum felaketinin yaşandığını, yüzlerce seranın büyük zarar gördüğünü dile getiren Özer, çiftçilerin emeğinin çöp olduğunu, elinde satacağı ürün kalmadığını ifade etti.

Seraların temizlenmesi, demir iskeletinin ve örtülerinin sıfırdan yenilenmesi gerektiğini anlatan Özer, "Bir an önce çiftçilerimizin mağduriyeti giderilmelidir yoksa çiftçilerimiz bütün dertleriyle baş başa kalır ve Türkiye tarımdan kaçar. Türkiye'de ekim alanları daralıyor, son 14 yılda 800 bin çiftçi tarımı terk etmiş durumda." dedi.

Özer, Türk tarımının bittiğini öne sürerek, Tarım Sigortaları Havuzunun (TARSİM) çiftçiyi desteklemesi ve zararlarını karşılaması gerektiğini belirtti.
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi