MENÜ
Ankara 29°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Lüküs Hayat ilk kez DT sahnesinde
Kültür-Sanat
7 Ekim 2019 Pazartesi 12:56

Lüküs Hayat ilk kez DT sahnesinde

Tiyatro tarihinin klasikleşen ve sevilen eserlerinden “Lüküs Hayat” müzikali, Devlet Tiyatroları’nda (DT) ilk kez seyircisiyle buluştu.

Ekrem Reşit Rey’in 1933’te kaleme aldığı, eserdeki besteleri Cemal Reşit Rey tarafından yapılan “Lüküs Hayat” müzikali, Ankara Devlet Tiyatrosu’nca, Çayyolu Cüneyt Gökçer Sahnesi’nde prömiyer yaptı. Murat Atak’ın rejisörlüğünü üstlendiği eser, renkli kostümleri, dönemi yansıtan yalılar, köşkler ve balo salonlarının yer aldığı dönebilen dekoru ile büyük beğeni topladı. Seyirciler 3 saat süren oyunu dakikalarca ayakta alkışladı. Oyunu, 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve eşi Semra Sezer de izledi. Oyunun sonunda sahneye çıkan DT Genel Müdürü Mustafa Kurt, DT’nin 70’inci yılına özel çok önemli bir repertuvar hazırladıklarını belirterek, Lüküs Hayat’ın DT oyuncuları tarafından ilk kez sahnelendiğini söyledi. Ankara’da her akşam 5 bin seyirciyi ağırladıklarını dile getiren Kurt, şunları ifade etti: “Ankara seyircimize ne yapsak az. Doğu’dan Batı’ya kadar ülkenin her yerinde perde açıyoruz. Türk halkına layık olmaya çalışıyoruz. Hem içeride hem dışarıda öz kültürümüzü evrensele taşımak istiyoruz. İşte bu akşam izlediğiniz oyunumuz dünyanın hiçbir prodüksiyonundan geri kalmaz. Ne kadar yetenekli oyuncularımız olduğunu bir kez daha teyit ettik.”

BALODAN BAŞLAYAN RENKLİ OYUN

Mizahi dilin hakim olduğu eserde, oyuncalara 20 kişilik bir orkestra eşlik ediyor. Oyun, küçük hırsızlıklarla geçinen Rıza ile Fıstık’ın, zengin bir eve girince kendilerini kıyafet balosunda bulmasıyla başlıyor. Oyunda Levent Çelmen, Rengin Samurçay, Pelin Dikmenoğlu, Alev Buharalı, Şahap Sayılgan gibi usta isimler rol alıyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi