MENÜ
Ankara 22°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Küresel piyasalarda kararsız görünüm sürüyor
Ekonomi
9 Haziran 2021 Çarşamba 11:56

Küresel piyasalarda kararsız görünüm sürüyor

Küresel piyasalardaki kararsız ve karışık tablo dün de devam etti.

Piyasa Gündemi

Küresel piyasalardaki kararsız ve karışık tablo dün de devam etti. Bugün küresel ölçüde önemli bir veri akışının bulunmaması bu kararsız tablonun devamına neden oluyor. Yarın açıklanacak ABD enflasyon rakamı sonrası piyasalarda hareketlilik görülebilir. İçeride de önemli bir veri akışının olmaması küresel piyasaların takibine neden oluyor. 

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler  
•    Açıklanacak önemli bir veri bulunmuyor

BIST-100 Güne Başlangıç

BIST 100 Endeksi dün 1.443 ile 1.454 puanları arasında dalgalanarak günü %0,04’lük kazançla 1.448 puandan tamamladı. Endeks hafta başındaki pozitif ayrışmanın ardından dün küresel piyasalara ayak uydurarak kararız görünüme eşlik etti. Dün ABD endekslerindeki karışık kapanışların ardından bu sabah vadelilerde de yataya yakın karışık görünüm devam ediyor. Avrupa tarafında da dünkü karışık kapanışlar ardından bu sabah da yatay yakın karışık bir açılış beklentisi hakim. Asya tarafında da benzer karışık seyirler dikkat çekiyor. Dün endeks kapanışında 8,60’ın hemen altında bulunan Dolar/TL bu sabah 08:40 itibariyle dünkü seviyelerine yakın seyrediyor. Bu görürüm altında endeksin güne yataya yakın karışık bir görünümle başlamasını bekliyoruz.   
 

BIST-100 Strateji

BIST 100’de dün küresel piyasalar eşliğinde oldukça dar bir bant içinde kararsız bir tablo oluştu. İşlem hacmi de görece olarak düşük seyretmeye devam ediyor. Önceki gün takip ettiğimiz ilk direnç olan 1.445 üzerine çıkan ve bu seviye üzerinde kapanan endekste, dün de bu seviye üzerinde tutunulması pozitif iken bugün de burası izleyeceğimiz ilk önemli seviye olacak. Bu seviyenin üzerinde 1.462 izlediğimiz en önemli direnç olmakla birlikte, önceki günlerde de bahsettiğimiz üzere burası geçilemediği sürece yükselişlere temkinli yaklaşmaya devam edeceğiz. Aşağıda ise 1.430 ve devamında 1.415 izlediğimiz destekler olmaya devam ediyor.  

Kaynak:Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi