MENÜ
Ankara 18°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İndirim esnafın cebinden çıktı kazanan büyük fabrikalar oldu
Kültür-Sanat
20 Ağustos 2019 Salı 10:24

İndirim esnafın cebinden çıktı kazanan büyük fabrikalar oldu

Ankara Mobilyacılar ve Lakeciler Odası ve Elmadağ Mobilyacılar OSB Başkanı Hüseyin Taklacı, piyasadaki durgunluk ve ham madde fiyatlarındaki artış sebebiyle zor bir yıl geçirdiklerini belirtti.

Siteler esnafının, kamuoyunda oluşan yeniden KDV indirimi talebi ile ilgili görüşlerini dile getiren Taklacı, şunları söyledi:

“Mobilyada KDV indirimi yapılırken bizlerden görüş alınsın. Çünkü ham madde olarak mobilyacının kullandığı suntalam, MDF, kumaş, mobilya boyama hizmeti, sünger, boya malzemesi, mobilya aksesuar ve işçilikte KDV yüzde 18 iken mobilyanın bitmiş hali son kullanıcıya yüzde 8 olarak yansıtıldı. Ama ustalarımız, işletmelerimiz, zanaatkarlarımız bir ürünü ortaya çıkarmak için aldıkları tüm ham maddeye yüzde 18 KDV ödedi. Burada yapılan indirimin yükü küçük esnafa yüklenmiştir. Kazanan yine elinde stok bulunduran büyük fabrikalar olmuştur. KDV indirimi esnafın cebinden çıkmıştır.

AYRI SINIFLANDIRILMALI

Mobilyada piyasayı canlandırmak için yapılacak bir KDV indirimini olumlu bulurken, el işçiliği mobilya ile fabrikasyon ürünlerin ayrı kategorilerde sınıflandırılması, el işçiliği mobilya ve boyacılıkta KDV alınmaması gerektiğini söylüyoruz.”

BİRÇOK SEKTÖRDE İNDİRİME GİDİLMİŞTİ

2017 ve 2018 yıllarında birçok sektörde olduğu gibi mobilya sektöründe de KDV ve ÖTV indirimine gidilmiş, yıl sonuna kadar mobilya ürünlerinde KDV yüzde 18’den yüzde 8’e çekilmişti. Uygulama bu yılın altıncı ayına kadar uzatılmış, haziran sonu ile sona ermişti.

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi