MENÜ
Ankara 29°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Gönülden eğitim
Eğitim-Bilim
6 Aralık 2019 Cuma 11:06

Gönülden eğitim

Yenimahalle Belediyesi’nin ODTÜ Mezunları Derneği Ankara Gönüllü Takımı ile ortaklaşa yürüttüğü ‘Üniversite-Ev Projesi’ eğitimlere devam ediyor.
Proje kapsamında, Ankara’nın farklı üniversitelerinde okuyan 150 gönüllü öğrenci, ekonomik ve sosyokültürel açıdan dezavantajlı 4-5-6 ve 7’inci sınıf öğrencilerinin eğitimine katkıda bulunmak için çalışıyor. Tamamen gönüllülük esasına dayalı olarak eğitimleri sürdüren gönüllüler, Yakacık, Pamuklar ve Barıştepe’de, 50 öğrenciyi geleceğe hazırlıyor. Cumartesi ve pazar günleri öğrencilerin evlerine iki saat konuk olan gönüllü eğitmenler, evlerde geçirdikleri süre içerisinde çocukların sadece ders ve ödevlerine değil sosyal ve kültürel anlamda gelişmeleri, bilimsel gelişmelerden haberdar olmaları ve toplumsal konularda farklı bakış açılarına sahip olmaları için de zaman ayırıyor.
Eğitimde fırsat eşitliliğinin önemini vurgulayan 
Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Bu proje ekonomik açıdan sıkıntı yaşayan ailelerin çocuklarına fırsat eşitliği sağlamak amacıyla hayata geçirildi. Bu sayede çocuklar üniversiteli ablaları ve abileriyle derslerine, sınavlarına hazırlanıyorlar” dedi.
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi