MENÜ
Ankara 29°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Botan efsanesi Ankara’da
Eğitim-Bilim
22 Kasım 2019 Cuma 11:32

Botan efsanesi Ankara’da

Siirt Valiliği himayesinde Siirt Gösteri ve Sanat Topluluğu bünyesinde birçok meslekten 40 kişinin bulunduğu, Botan Efsanesi Sanat ve Gösteri Topluluğu, Ankara’da öğretmenler için sahne alacak.

Öğretmen, öğrenci, manav, bakkal, balıkçı ve şoför gibi meslekler çalışan oyunculardan oluşan topluluğun gösterisi bu akşam saat 19.00’da MEB Şura Salonu’nda gerçekleşecek. Dans topluluğu, Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) daveti üzerine 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında “Grani, Halef, Segavi, Karakistan, Kızlar, Huruke, Genimo, Helala, Maşallah, Bablekan, Govend, Çaçan, Kevanjer, Hazale, Dellocan ve Mizansel” isimli oyunlarda figürlerini öğretmenler için sahneleyecek.

NİMETLERİ VE SEVGİYİ ANLATIYORUZ

 

Gösterilerdeki her oyunun bir anlam ifade ettiğini, kostümlerin ve müziğin de tamamen yöresel olduğunu anlatan eğitmen ve müzik öğretmeni Zakir Alp, “Siirt ve Botan çevresinde yaşanan hikâyeleri, acıyı ve aşkı, toprağın verdiği nimetleri, sevgiyi anlatıyoruz” diye konuştu.

YURT DIŞINDA DA SAHNE ALDILAR

Siirt’in tarihinde yer alan, şiir ve türkülere konu olan hikâyeleri koreografilerle anlatan dans topluluğu, 7 yıl boyunca yurt içinde ve yurt dışında birçok gösteriye imza attı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi