MENÜ
Ankara 15°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Gezici Kütüphane’nin durağı Yenimahalle
Kültür-Sanat
28 Kasım 2019 Perşembe 12:47

Gezici Kütüphane’nin durağı Yenimahalle

Vatandaşlara okuma alışkanlığını teşvik etmek ve geliştirmek amacıyla hayata geçirilen Gezici Kütüphane’, Yenimahalle’de mola verdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ankara Adnan Ötüken İl Halk Kütüphanesi ile Yenimahalle Belediyesi işbirliğinde Yenimahalle’ye gelen Gezici Kütüphane’nin ilk durağı Batıkent Meydan oldu. Bünyesinde 3 bin 500’den fazla kitap ve dört adet bilgisayar barındıran kütüphanenin önünde vatandaşlar, uzun kuyruklar oluşturdu. Kitap alabilmek için kimlik bilgileriyle üye olmanın yeterli olduğu Gezici Kütüphane önünde, Yenimahalle Belediyesi YENİMEK öğretmenleri ebru yaparak vatandaşları ebru sanatı ile tanıştırdı.

 

KİTAP İNSANIN YOLUNU AYDINLATIR

 

Kitapların insanların yolunu aydınlattığını ifade eden Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Son dönemlerde çocuklarımız ne yazık ki, kitap okumak yerine bilgisayar başında oyun oynayarak vakit geçiriyor ve kitapların o koku ve dokusundan mahrum yetişiyorlar. Bizler yerel yöneticiler olarak insanların, özellikle yeni neslin bu tarz projelerle kitaba duyarlılığını artırmalıyız” dedi.

 

19 FARKLI NOKTADA DURACAK

Vatandaşlar, 19 farklı noktada 10 Aralık’a kadar devam edecek olan Gezici Kütüphane ve Ebru Sanatı etkinliği ile ilgili yer, saat ve tarih bilgilerine Yenimahalle Belediyesi Kültür Müdürlüğü’nün 0312 526 65 24 numaraları telefonundan ulaşabilecek.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi