MENÜ
Ankara 15°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Büyükelçiler ve sefireler mankenlere taş çıkarttı
Kültür-Sanat
27 Kasım 2019 Çarşamba 12:45

Büyükelçiler ve sefireler mankenlere taş çıkarttı

Ankara’da görev yapan büyükelçi eşlerinin oluşturduğu Spouses of Heads of Missions (SHOM) üyeleri, Rotary Ankara International işbirliği ile düzenlenen yardım defilesinde podyuma çıktı. Büyükelçiler ve büyükelçi eşleri, diyabetik çocuklar için yapılması planlanan çizgi filme katkı sağlamak amacıyla

Erimtan Arkeoloji ve Sanat Müzesi’nde gerçekleşen geceye Rotary International Başkanı Nuray Tokuş ile SHOM Başkanı Brezilya Büyükelçisi’nin eşi Diva Gradilone ev sahipliği yaptı.

Gecede Ankaralı ünlü modacı Ceren Can’ın Sonbahar/Kış koleksiyonu görücüye çıktı. Podyumda yürüyen isimler arasında Hollanda Büyükelçisi Marjanne de Kwaasteniet, Portekiz Büyükelçisi Paula da Silva, Brezilya Sefiresi Diva Gradilone, Filipinler Sefiresi Ana Hernandez, Fas sefiresi Nawal Bouche, Sudan Sefiresi Amal El Zuber gibi isimler yer aldı. Çok sayıda büyükelçinin de katılım gösterdiği gecede yabancı misyon temsilcilerinin eşleri, mankenlere taş çıkardı. Defile ilgi ile izlendi.

Rotary Ankara International Başkanı Nuray Tokuş, gecenin diyabetik çocuklara yönelik yapılan çizgi filmi tamamlamak için organize edildiğini belirtti. Tokuş, “Filmin ilk bölümünü bitirdik. Filmde insülün nedir?, Neden iğne yapılır? gibi konular anlatılıyor. Filmi, ilkokullarda göstermeyi ve diyabet konusunda farkındalık yaratmayı amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.

SHOM adına konuşan Litvanya sefiresi İmsre Sabaliunas Brüzgiene de, topluluğun 10 yıl önce Ankara’ya yeni gelen yabancı misyonun günlük sorunlarını çözmek için kurulduğuna değindi. Brüzgiene, 10 yıl içinde bir yardım kuruluşuna dönüştüklerini ve mülteciler, yardıma muhtaç çocuklar, çeşitli okulların iyileştirilmesi gibi konularda etkinlikler yaptıklarını ifade etti. Litvanya Sefiresi, “Hepimiz küçük adımlarla büyük şeyler yapabiliriz” diye konuştu.

Nuray Tokuş’un kızı Türkiye eski güzellerinden Zeynep Tokuş da, gecede podyuma çıktı.

Hollanda Büyükelçisi Marjanne de Kwaasteniet, catwalk’taki başarısıyla büyük alkış aldı.

Portekiz Büyükelçisi Paula da Silva, dansları ve yürüyüşüyle beğeni kazandı.

Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) Türkiye Temsilcisi Karl Kulessa’nın eşi Tighereda Kulessa, defilenin açılışını gerçekleştirdi.

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi