MENÜ
Ankara 24°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Eryaman’dan çıkışa izin vermeyiz
Spor
27 Şubat 2019 Çarşamba 11:20

Eryaman’dan çıkışa izin vermeyiz

Ankaragücü, yeni statta oynadığı son iki maçı kazanıp, taraftarını mutlu etti.

Sarı-lacivertli ekibin Başkanı Mehmet Yiğiner, “Taraftar baskısı rakipleri etkiliyor. Artık iç sahada kolay kolay maç kaybetmeyeceğimizi düşünüyorum” diye konuştu. MKE Ankaragücü Kulüp Başkanı Mehmet Yiğiner, takımın son haftalarda elde ettiği başarılı sonuçlarda taraftar baskısının büyük önem taşıdığını belirterek, artık iç sahada kolay kolay maç kaybetmeyeceklerini düşündüğünü söyledi. Başkan Yiğiner, Eryaman Stadı’nda taraftarların muhteşem bir atmosfer oluşturduğuna dikkati çekip, “Ligin ilk yarısında iç sahadaki önemli maçlarımızın bir bölümünü Ankara dışında oynadık. Bu süreç de bizi yordu, düzenimizi bozdu. Eryaman Stadı’nda taraftarların oluşturduğu atmosfer, takımı sürekli diri tutuyor. Bu bizim açımızdan çok önemli. Taraftarların takımlarını 90 dakika boyunca desteklemesi, bize büyük bir artı kazandırıyor” diye konuştu.

 

YENİ İSİMLERİN 9’U MAÇA ÇIKTI

Devre arasında kadrolarına 12 futbolcu kattıklarını hatırlatan Yiğiner, şunları söyledi: “Yeni isimleri kadromuza kazandırırken, istemediğimiz oyuncularla da yollarımızı ayırdık. Yeni bir ekip kurduk. Henüz birbirini tanımayan, kamp yapma fırsatı olmayan yeni futbolcuların birbirine bu kadar uyum sağlaması kolay başarılabilecek bir şey değil. Yeni isimlerden 9’unun maça çıkması önemli bir konu.”

 

ÜST DÜZEY PERFORMANS SERGİLENİYOR

 

“3 haftada 7 puan topladık. Düşme hattında yer alan takımlara karşı kazanıp, üst sıralara çıktık. Bu puanlar çok değerli. “Akhisarspor maçını kazanabilirdik ama en azından kaybetmedik. Böylece aramızdaki puan farkını koruduk. Kasımpaşa’ya karşı ikili averajda daha iyi konuma geldik. BŞB Erzurumspor’u yenmemiz, bizi başka bir yere taşıdı. Takımın mücadelesi ve içerideki huzur ortamı bizleri mutlu ediyor. Her futbolcumuz, büyük bir mücadele sergiliyor ve kazanmak için ellerinden geleni yapıyor. Herkes takıma katkı sağlamak için üst düzeyde performans sergiliyor.”

 

KALICI BİR TEKNİK DİREKTÖR KAZANDIRDIK

 

“Yeni kadronun kazandığı puanlarda teknik ekibin de önemli payı var. Teknik ekip çok iyi bir çalışma temposu içinde. Önümüzde 11 maç var. Teknik Direktör Mustafa Kaplan ve ekibi, iyi çalışıyor, takımı da iyi çalıştırıyor. Süper Lig’e kalıcı bir teknik direktör kazandırdık, gibi geliyor. 3 puanlı sistemde iki maç kazanıyorsun farklı yerlere gidiyorsun, iki maç kaybediyorsun farklı yerlerde kalıyorsun. Biz, bir an önce puan veya puanlar alarak ateş hattından uzaklaşmak istiyoruz. İlk 4 maçta 4 galibiyet alabilirsek hiç problem görünmüyor. Antalya deplasmanından en kötü beraberlikle ayrılmayı istiyoruz ama 3 puan da bize uzak değil.”

 

AVRUPA KUPALARI İÇİN BİRLİK OLMALIYIZ

“Ankaragücü artık düşme hattından çıkmalı Avrupa kupalarına katılabilir hale gelmeli. Bu mücadelenin hep birlikte verilmesi lazım. Kentte bütünlük sağlanmalı. Siyasetçiler, yerel yöneticiler ve iş adamları bir araya gelmeli ve bunun formülünü bulmalıyız.”

STADA YENİ TALİP

Ankaragücü ve Gençlerbirliği’nin sezonun ikinci yarısında maçlarını oynadığı Eryaman Stadı’na, yeni bir talip geldi. Spor Toto Birinci Futbol Ligi’nin yeni lideri Osmanlıspor’un da maçlarını oynamak için Türkiye Futbol Federasyonu’na başvuru yaptığı belirtildi. TFF, Osmanlıspor’un talebini uygun görürse, Eryaman Stadı’nı liglerin tamamlanmasına 11 hafta kala 3 takımın birden kullanması gündeme gelecek. Sezon başında Ankaragücü’nün maçlarını Yenikent Stadı’nda oynama talebi, zemin 3 takımı kaldırmaz gerekçesi ile tartışmaya yol açmış, ilk etapta Ankaragücü’nün 4 maçlığına sahayı kullanması kararlaştırılmıştı. Ardından, zeminde yaşanan sıkıntılar nedeni ile Ankaragücü, Afyon ve Kayseri’de, Gençlerbirliği Eskişehir’de, Osmanlıspor ise Bolu’da iç saha maçlarını oynamak zorunda kalmıştı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi