MENÜ
Ankara 16°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Eryaman’da ateş dansı
Spor
23 Şubat 2019 Cumartesi 14:21

Eryaman’da ateş dansı

İkinci yarının ilk dört haftasında peş peşe gelen yenilgiler kabusundan, geçen hafta Elazığspor karşısında aldığı galibiyetle kurtulan kırmızı-siyahlılar, yeni bir seriye geçmek için mutlak kazanmayı hedefliyor.

Spor Toto Birinci Futbol Ligi’nin 23. haftası, tepedeki takımlar için kritik 90 dakikalara sahne olacak. Bu maçların ilkinde, 44 puana sahip üçüncü sıradaki Gençlerbirliği, 41 puanla bir basamak geriden gelen Ümraniyespor ile bugün Eryaman Stadı’nda karşılaşacak. Saat 16.00’da başlayacak müsabakayı, Atilla Karaoğlan yönetecek.

47 puanlı lider Abalı Denizlispor ile 44 puanlı takipçisi Osmanlıspor ise zirvenin gidişini değiştirebilecek maçta yarın, Denizli’de karşı karşıya gelecek. 

Ligde ilk 8 maçını kazanan ve devre arasına 41 puanla lider giren Gençlerbirliği, ikinci yarıya kötü bir başlangıç yaptı.

İkinci devredeki ilk 4 maçını kaybeden Gençlerbirliği, geçen hafta Tetiş Yapı Elazığspor’u, deplasmanda 2-1 yenerek, kötü gidişe “dur” dedi.

RAKİP SON DÖNEMDE ÇIKIŞTA

44 puanı bulunan Gençlerbirliği, Abalı Denizlispor ile Osmanlıspor’un karşı karşıya geleceği haftada Ümraniyespor’u yenerek haftayı karlı kapatmayı hedefliyor.

Son 8 haftada 1 kez kaybeden 41 puana sahip Ümraniyespor ise Gençlerbirliği engelini geçerek zirveye bir adım daha yaklaşmayı amaçlıyor. Ligin ilk devresinde iki takım arasında İstanbul’da oynanan maçı Gençlerbirliği, 2-0 kazanmıştı.

Ümraniyespor deplasmanda oynadığı son 8 maçta kaybetmezken, toplamda da 4 maçta yenilmedi. Gençlerbirliği ise iç sahada oynadığı son iki karşılaşmada, sahadan 2-0’lık sonuçla mağlup ayrıldı.

Başkent ekibinin Teknik Direktörü Erkan Sözeri, güçlü bir takıma karşı oynayacaklarını belirtip, “Hem son dönemdeki çıkışları, hem de Ziraat Türkiye Kupası’nda ortaya koydukları performans bunu belgeliyor. Biz, bundan sonraki süreçte puan kaybı yaşamak istemiyoruz. İçerde kazanıp, yolumuzda güvenle yürüme hedefindeyiz” diye konuştu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi