MENÜ
Ankara 25°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Eğitimin Dönüştürülmesi Zirvesi’ programında konuştu
Gündem
20 Eylül 2022 Salı 11:46

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Eğitimin Dönüştürülmesi Zirvesi’ programında konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM Vesayet Konseyi’nde düzenlenen ‘Eğitimin Dönüştürülmesi Zirvesi’ programında konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

"Ana okulundan üniversiteye  kadar eğitim öğtetimin tüm kademelerini evlatlarımıza tamamen ücretsiz sunan bir ülkeyiz. Tarihi nitelikte adımlar atıyoruz. Öğretmen atamalarından ücretsiz ders kitaplarına  kadar her alanda eğitimin alt yapısını güçlendirmenin derdindeyiz.

Öğretimin tüm kademelerini evlatlarımıza tamamen ücretsiz sunan bir ülkeyiz. Derslik sayılarımızın artırılmasından öğretmen atamalarına, ücretsiz ders kitaplarından ekonomik şartları kısıtlı ailelere dönük ailelere yardıma kadar her alanda eğitimi güçlendirme gayretindeyiz.

 

4+4+4 eğitim reformuyla birlikte ülkemiz genelinde okullaşma oranlarını yükselttik. Kız çocuklarımızın eğitimini teşvik ederek, okullaşma oranını yüzde 90'ların üzerine çıkardık. 5 yaş üstü çocuklarının okullaşmasını yüzde 93'e çıkardık. Önümüzdeki dönemde bunu yüzde 100'e ulaştırmayı hedefliyoruz.

Uluslararası mesleki ve yeterlik kurumlarını hayata geçirdik. Üzerinde titizlikle durduğumuz bir diğer konu mesleki eğitimdir. Üreterek öğrenme yaşında mesleki kurumlarla sanayi kurumlarımız arasında yakın işbirliği tesis ediyoruz. Uluslararası mesleki ve teknik anadoluanadolu liselerini hayata geçirdik."

 


Hibya Haber Ajansı

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi