MENÜ
Ankara 24°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bakan Kurum:
Gündem
15 Eylül 2022 Perşembe 12:58

Bakan Kurum: "Sosyal konut projesine başvurular 225 bini geçti"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, sosyal konut projesine ilişkin açıklama yaptı.

Bakan Kurum konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Kentsel dönüşümle şehilerimizn alt yapısını güçlendiriyoruz. Afetler oldu, afetlerde tarihnin en büyük dönüşüm projelerini başlattık. Afet alanlarında dev bir yenilenmeye her beraber imza attık. Türkiye her türlü hizmeti üretme kapasitesine kararlılığına sahip ülkedir. 

Bu ülke ve millet için gece gündüz koşmamızın en önemli sebebi de bu potansiyelimizdir. 

 

Sosyal konutu önceliklerimiz arasında gördük. Milli sürdürülebilir kaynaklarımızla önce 50 bin sonra 100 bin konut dedik. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla da yeni yuva yapma hayaliyle vatandaşlarımız bu hayalini gerçekleştiriyor. 

Sayın Cumhurbaşkanımız yüzyılın konut projesini başlattılar. Telefonlarımız dünden itibaren susmadı. Bütün şehirlerimizde bu teveccühü gördük. Anadolu'nun dört bir yanından arayanlar şartlarımızı bizden öğrenmek isteyenler oldu. Tüm şehirlerde projeye yoğun ilgi var.

 

Gençlerimiz bu projeyle ilk defa kendi konut haklarına sahip olacaklar. Sosyal konut projemizden faydalanacak vatandaşlarımız o ilde en az bir yıl ikametkah etmiş olması gerekiyor. Emekli ve gençlere 50'şer bin konut kontenjanı sağlıyor. Bu kampsamda başvuruları değerlendireceğiz. Sosyal konut projesine başvurular 225 bini geçti. Her haneden sadece bir kişi başvuru yapabilecek. Toplam daire bedelinin yüzde 10'u peşinat olarak ödenecek. Konutlar için başvurular 31 Ekim'e kadar sürecek."

 


Hibya Haber Ajansı

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi