MENÜ
Ankara 21°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Çin, yedinci inaktif koronavirüs aşısını kullanıma sundu
Dünya
9 Haziran 2021 Çarşamba 13:16

Çin, yedinci inaktif koronavirüs aşısını kullanıma sundu

Çin Tıp Bilimleri Akademisi’ne bağlı Tıbbi Biyoloji Enstitüsü tarafından geliştirilen inaktif Kovid-19 aşısının ilk partisi yurt içinde acil kullanımına sunuldu.

Çin Tıp Bilimleri Akademisi’ne bağlı Tıbbi Biyoloji Enstitüsü tarafından geliştirilen inaktif Kovid-19 aşısının ilk partisi yurt içinde acil kullanımına sunuldu. Böylece Çin’de acil kullanıma giren Kovid-19 aşısı sayısı 7’ye yükseldi. Faz I/II’nin klinik sonuçları, aşının iyi bir güvenlik ve immünojeniteye sahip olduğunu ve vücudun aşılanmasından sonra bağışıklık tepkisini hızla tetikleyebildiğini ve etkili bir şekilde koruma sağlayabildiğini gösterdi.
 
Gerçekleştirilen çapraz nötralizasyon testi araştırması, aşı ile bağışıklanmış vücut tarafından geliştirilen antikorların, farklı kaynaklardan gelen yeni koronavirüs salgını suşlarını çapraz nötralize etme yeteneğine sahip olduğunu ortaya çıkardı.
 
Çin Tıp Bilimleri Akademisi’ne bağlı Tıbbi Biyoloji Enstitüsü tarafından yeni inşa edilen aşı üretim atölyesi resmi olarak kullanıma girmiş durumda. Aynı zamanda bu aşının üretim kapasitesinin artırılması projesi de yoğun bir şekilde ilerletiliyor ve yıl sonuna kadar yürürlüğe girmesi bekleniyor. O zamana kadar aşının yıllık üretimi 500 milyon ila 1 milyar doza çıkarak küresel salgınla mücadele çalışmalarına büyük katkı sağlayacak. İki doz olarak uygulanan yeni aşıda her doz arasında 2-4 hafta bekleniyor.

Kaynak:Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi