MENÜ
Ankara 28°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bakan Bolat: AB ile ticari ve ekonomik ilişkilerimize kararlılıkla devam edeceğiz
Ekonomi
8 Temmuz 2024 Pazartesi 13:58

Bakan Bolat: AB ile ticari ve ekonomik ilişkilerimize kararlılıkla devam edeceğiz

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Avrupa Birliği (AB)-Türkiye Yüksek Düzeyli Ticaret Diyaloğu kapsamındaki İş Dünyası Yuvarlak Masa Toplantısına katıldı.

Bakan Bolat, Brüksel’de Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Valdis Dombrovskis ile birlikte Türkiye’den ve Avrupa Birliği'nden (AB) çok sayıda iş dünyası kuruluşlarının başkanlarının katılımları ile AB-Türkiye Yüksek Düzeyli Ticaret Diyaloğu kapsamındaki İş Dünyası Yuvarlak Masa Toplantısını gerçekleştirdi.

Öğleden sonra ise hükümetler arası görüşmelerini başlatacaklarını belirten Bolat, ''Toplantıda iş dünyalarımızın Gümrük Birliğimizin işleyişini, ikili ticaretteki mevcut durum ve ekonomik ilişkilerin daha da geliştirilmesi adına başta Gümrük Birliği'nin modernizasyonu olmak üzere iş dünyasının beklentilerini ve önerilerini etraflıca değerlendirdik.'' dedi.

AB ve Türkiye ekonomik ilişkilerinin güçlendirilmesinin ve Gümrük Birliğinin modernizasyonunun hem Türkiye’nin hem de AB’nin ortak çıkarına olduğu hususunda iş dünyaların mutabık olduğunu ifade eden Bolat, şunları aktardı:

''Toplantıda, atılacak ortak adımların AB'nin ve Türkiye'nin küresel değer zincirlerindeki rekabet gücünün yükseltilmesine önemli katkılar sağlayacağı konusunda görüş birliğine vardık. Bu bağlamda, en önemli ticaret partnerimiz konumundaki AB ile ticari ve ekonomik ilişkilerimizin daha da derinleşmesi ve farklı alanlara genişletilerek güçlendirilmesi noktasında çalışmalarımıza kararlılıkla devam edeceğiz.''

Hibya Haber Ajansı
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi