MENÜ
Ankara 28°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Ticaret Bakanlığı, lüks restoranlarda menü ve fiyat listeleri denetimlerine devam ediyor
Ekonomi
6 Temmuz 2024 Cumartesi 10:08

Ticaret Bakanlığı, lüks restoranlarda menü ve fiyat listeleri denetimlerine devam ediyor

Ticaret Bakanlığı, lüks restoran ve lüks lokantalarda menü ve fiyat listeleri denetimlerini sürdürüyor.

Ticaret Bakanlığı, gıda fiyatlarındaki hareketliliğe bağlı olarak yiyecek ve içecek hizmeti sektöründe hizmet veren işletmeler arasında giderek artan düzeyde fiyat farklılıkları oluşması ve bu işletmelerin tarife ve fiyat listelerinin de sürekli değişikliğe uğraması nedeniyle, tüketiciler nezdinde oluşan mağduriyetlerin önüne geçebilmek ve piyasalarda istikrarı sağlamak amaçlarıyla, 2024 yılı başında yasal düzenleme gerçekleştirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, bu çerçevede Ticaret Bakanlığı lokanta, restoran, kafe, pastane ve benzeri yiyecek ve içecek hizmeti sunulan işletmelerde, tarife ve fiyat listelerinin "İşyerinin giriş kapısının önüne ve hizmet sunulan masaların üstüne" tüketiciler tarafından kolaylıkla görülebilir ve okunabilir şekilde yer verilmesi zorunluluğuna ilişkin Fiyat Etiketi Yönetmeliğinde değişiklik yapmış olup, söz konusu değişiklik 1 Ocak'ta yürürlüğe girdi.

Ayrıca, Ticaret Bakanlığı'nın 81 Ticaret İl Müdürlüğü tarafından 2 Ocak tarihinden itibaren yiyecek ve içecek hizmeti veren işletmeler nezdinde denetimler yapılmaya başlandı. Mevzuat düzenlemesi kapsamında yapılan denetimlerde, öncelikle işletmelerin mevzuat hükümleri hakkında bilgilendirilmelerinin sağlanması, aykırılıkların tespitinde ise işletmeler hakkında idari yaptırım uygulanması sağlandı.

Ticaret Bakanlığı'na bağlı İl Müdürlükleri ekiplerince bu yılın ilk 6 ayında 114 bin 567 işletme denetlendi ve 21 bin 659 adet aykırılık tespit edilerek 47 milyon 43 bin 348 Türk Lirası idari para cezası uygulandı. 

Ticaret Bakanlığı tarafından yiyecek içecek hizmeti sunulan işletmelerde denetim faaliyetlerine aralıksız devam edileceği duyuruldu.

Hibya Haber Ajansı
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi