MENÜ
Ankara 16°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Altının enflasyon verisi sonrası 1800 Dolar/ONS’un üzerinde tutunmaya devam ediyor
Ekonomi
14 Temmuz 2021 Çarşamba 11:17

Altının enflasyon verisi sonrası 1800 Dolar/ONS’un üzerinde tutunmaya devam ediyor

Dünkü seansta piyasalar pozitif bir başlangıç yapmasına rağmen günün sonunu yeşilde bir kapanış yapmayı başaramadı.

Dünkü seansta piyasalar pozitif bir başlangıç yapmasına rağmen günün sonunu yeşilde bir kapanış yapmayı başaramadı. Sarı maden güne 1806 dolar/ons seviyesinden başlarken, ABD seansın açılışına kadar pozitif bir seyir izlendi. Ancak günün önemli verisi ABD’de enflasyon rakamları açıklanırken piyasalar dikkatle takip etti. Altın açısında da oldukça önemli olan enflasyon verisi beklentilerin üzerinde aylık bazda yüzde 0,9, yıllık bazda yüzde 5,4 olarak açıklandı. Beklentilerin üzerinde açıklanan veri sonrası altın negatif bir seyirle hareket etti. Güçlü gelen enflasyon verisinin FED’i tahvil alım programına dair harekete geçireceği beklentisiyle altının kayıp yaşadığını gördük. 1798 dolar/ons seviyesine kadar geri çekilen sarı maden günün en düşük seviyesini bu seviyeden kaydetti. Seans sonuna doğru toparlanma gayesinde hareket eden sarı maden, 1807 dolar/ons seviyesinden dengelendi ve yataya yakın bir seyirle seansı tamamladı.

 

Gümüş ise altının aksine kayıpla tamamladığı bir günü geride bıraktı. 26,19 dolar/ons seviyesinden güne başlayan beyaz maden, 26 dolar/onsun altına döndüğü bir günü geride bıraktı. 25,98 dolar/ons seviyesinden günü kapatan beyaz maden hanesine yüzde 0,8 kaybı yazmış oldu.

 

Platin de günü kırmızıda kapatmaktan kaçamayan bir diğer kıymetli maden olarak kayıtlara geçti. 1108 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan platin, yüzde 1,2 kaybı hanesine yazmış oldu.

 

Paladyum 2857 dolar/ons seviyesinden seansa başladıktan sonra, 2828 dolar/onstan seansı tamamladı ve önceki seansa kıyasla yüzde 1 kayıp yaşadı.

 

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler Piyasası’nda altın işlemlerinin dünya fiyatlarına yakın gerçekleşirken, Hacim açısından düşük sayılacak bir seans geride kaldı. Toplamada 727 kg altın, 6.022 kg gümüş işlemiyle gün tamamlandı.

 

Kaynak:TROY
Hibya Haber Ajansı

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi