MENÜ
Ankara 24°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Borsada tatil zamanı
Ekonomi
13 Temmuz 2021 Salı 10:20

Borsada tatil zamanı

Yatırımcılara göre son günlerde borsada bir sorun var. Zaten küçük yatırımcının halka arzlardan sonra azalan iştahı, büyük yatırımcının tatile çıkması ile hacim son zamanların en düşüğüne inmişti.

Yatırımcılara göre son günlerde borsada bir sorun var. Zaten küçük yatırımcının halka arzlardan sonra azalan iştahı, büyük yatırımcının tatile çıkması ile hacim son zamanların en düşüğüne inmişti. Alıcı "nazlı" olunca bu kez satışların arttığı anlarda birçok hissede devre kesiciler devreye girebiliyor. Dün de 16.00-16.20 arasında BIST 100 % 1 düşerken bunu gördük. Sebep arandı ama bulunamadı. Yine büyük hisselerde alıcı sorunu olmuyor ama küçükler zorlanıyor. Gün sonunda BIST Tüm-100 Endeksi % 2.2 kayıp yaşarken BIST 100 % 1.5 kayıp yaşadı.

 

Türk Lirasında ise sorun yok gözüküyor. Hatta yurtdışına göreceli daha güçlü gözüküyor çünkü volatilite düşmüş ve hafif hafif değerleniyor. Türkiye'nin 5 yıllık CDS primi de bunu destekleyerek 390 altında işlem görüyor.

 

Yurtdışına baktığımızda olumlu hava net olarak sürüyor. 24 Haziran ile 7 Temmuz arasındaki 9 günün hepsinde yeni zirve rekoru kıran S&P500 Endeksi 8 Temmuz'da bir gün ara verip 2 gündür yeni zirve rekorları kırmayı sürdürüyor. Bu süreçte % 3 yükselen ABD endeksinde hangi gücün bu trendi bozabileceğini öngörmek mümkün değil. Bugün ABD TÜFE verisi gelecek. Ne gelirse gelsin yükselişe destek olarak kullanılması olası. En son 14 Haziran'da zirve yapan Alman Dax ise dün yeni zirve yaparak gücünü gösterdi. Hollanda AEX de dün yeni zirve yapan endekslerden oldu.

 

Bu sabah globaldeki olumlu havanın sürmesi nedeniyle borsada tepki hareketi görebiliriz. Dünkü Garanti ve Ereğli'deki yabancı girişi devam ederse endekse destek olmaları mümkün olabilir. Dün de belirtmiştik. 15 Temmuz ve Kurban Bayramı tatilleri nedeniyle ciddi bir tatil dönemine giriyoruz. Bu nedenle hacimdeki düşüşü normal karşılayabiliriz. Hele bir bayram bitsin, sonrasına bakarız.

 

STRATEJI

BIST100 Endeksinde 1425-1437 aralığı ana destekti. Aşağı geçilince 1385’deki 200 günlük ortalama da tutmadı ve ay sonunda 1351’e kadar sarktı. Endeks, Temmuz’a % 3.2 yükselişle başlasa da 200 günlük ortalamanın üstünde kalamadığı görülüyor.

Kaynak:Alnus Yatırım
Hibya Haber Ajansı

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi