MENÜ
Ankara 27°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Altın kayıplarını geri aldı
Ekonomi
9 Haziran 2023 Cuma 11:17

Altın kayıplarını geri aldı

Altın dünkü seansta kazançlı bir kapanış yaparak, haftanın tüm kayıplarını geri vermiş oldu. 1940 dolar/ons seviyesinden güne başlayan sarı maden, seans boyu pozitif görünümünü korudu.

Altın dünkü seansta kazançlı bir kapanış yaparak, haftanın tüm kayıplarını geri vermiş oldu. 1940 dolar/ons seviyesinden güne başlayan sarı maden, seans boyu pozitif görünümünü korudu. Güne zaten hali hazırda pozitif seyirde başlayan sarı maden, özelikle ABD’de açıklanan haftalık işsizlik haklarından yararlanma başvurularının beklentilerinin üzerinde açıklanmasıyla daha da ivmelendi. 1970 dolar/ons seviyesine kadar uzanan sarı maden günün en yüksek seviyesini kaydetmiş oldu. Gün sonu kapanışını ise 1965 dolar/onstan yapan sarı maden, günlük bazda hanesine yüzde 1,3 kazanç yazmış oldu.

 

Gümüş dünkü seansta tam anlamıyla bir ralli yaşarken günlük bazda kazançları yüzde 3’ü aşmış oldu. 23,44 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan beyaz maden, gün içi alımlarla 24,35 dolar/ons seviyesine kadar uzanarak son 1 ayın en yüksek seviyesini kaydetmiş oldu. Gün sonu kapanışını ise 24,26 dolar/onstan yapan beyaza maden, yüzde 3,5 kazançla günü tamamladı.

 

Platin diğer kıymetlilerinin aksine kırmızıda bir kapanış yapan bir kıymetli maden olarak öne çıktı. 1022 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan platin, 1014 dolar/ons seviyesinden gün sonu kapanışını yapan platin önceki güne kıyasla hanesine yüzde 0,7 kaybı hanesine yazdı.

 

Paladyum günün en çok değer kaybı yaşayan kıymetli madeni olurken, son iki ayın en düşük kapanışı gerçekleşmiş oldu. 1385 dolar/ons seviyesinden güne başlayan platin, 1352 dolar/onstan kapanış yaparak yüzde 2,4 kaybı hanesine yazmış oldu.

Kaynak:TROY

Hibya Haber Ajansı
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi