MENÜ
Ankara 24°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Altın haftayı kayıpla tamamladı
Ekonomi
15 Mayıs 2023 Pazartesi 11:51

Altın haftayı kayıpla tamamladı

Altın geçtiğimiz haftanın önemli gelişmesi olan ABD Tüketici Fiyat Endeksi verisiyle yön bulmaya çalışırken kırmızıda bir kapanış yaptığı bir haftayı geride bıraktı.

Altın geçtiğimiz haftanın önemli gelişmesi olan ABD Tüketici Fiyat Endeksi verisiyle yön bulmaya çalışırken kırmızıda bir kapanış yaptığı bir haftayı geride bıraktı. 2017 dolar/ons seviyesinden haftaya giriş yapan sarı maden, ABD’de TÜFE yıllıkta yüzde 4,9’a kadar geri çekilerek beklentinin altında kalmasıyla yukarı doğru hareket etti. Bu hareket neticesinde 2067 dolar/ons seviyesiyle haftanın en yüksek seviyesini kaydetmeyi başaran sarı maden, FED’in faiz artırım döngüsünün sonuna gelindiğini fiyatlamaya çalıştı. Ancak haftanın sonuna kadar bu seviyede kalmayı başaramayan sarı maden, kar realizasyonlarının da etkisiyle haftayı 2011 dolar/onsla yüzde 0,3 kayıpla tamamlamış oldu.

Gümüş ise haftanın en çok değer kaybeden kıymetli madeni olarak öne çıkarken, son bir ayın tüm kazançlarını geri vermiş oldu. 25,66 dolar/ons seviyesinden seans başlayan beyaz maden, hafta boyu satış baskısı içerisinde olduğu seanslar serisinin ardından haftayı yüzde 6,6 kayıpla tamamladı.

Platin de haftayı kırmızıda tamamlayan bir diğer kıymetli maden olurken, üst üste üçüncü haftayı da kayıpla tamamlamış oldu. 1064 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan platin, 1054 dolar/onstan haftayı tamamlayarak yüzde 0,9 kaybı hanesine yazdı.

Paladyum haftayı yeşilde kapatan tek kıymetli maden olarak öne çıktığı bir haftayı yaşadı. 1484 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan paladyum, 1504 dolar/onstan haftayı tamamlayarak yüzde 1,3 kazancı hanesine yazdı. 

 

Hibya Haber Ajansı
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi