MENÜ
Ankara 17°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kıymetlilerin tamamı satışta
Ekonomi
12 Mayıs 2023 Cuma 07:36

Kıymetlilerin tamamı satışta

Enflasyon verisinin beklentiler altına gelmesine rağmen, altın üzerindeki satış baskısı azalmayarak daha da arttığı bir seans geride kaldı. 2030 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan sarı maden, seansın ilk saatlerinde başladığı satıcılı seyrin etkisinde gün sonuna kadar kalarak sert kayıp yaşadı.

Enflasyon verisinin beklentiler altına gelmesine rağmen, altın üzerindeki satış baskısı azalmayarak daha da arttığı bir seans geride kaldı. 2030 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan sarı maden, seansın ilk saatlerinde başladığı satıcılı seyrin etkisinde gün sonuna kadar kalarak sert kayıp yaşadı. Bu kayıpla 2011 dolar/ons seviyesine kadar geri çekilen sarı maden, son bir haftanın tüm kazançlarını geri vermiş oldu. Seans kapanışını ise 2015 dolar/onstan yapan sarı maden, yüzde 0,7 kaybı hanesine yazarak günü tamamladı.

 

Gümüş ise dünkü seansta yaşadığı kayıpla son 6 haftanın en düşük seviyesine kadar çekilmiş oldu. 25,39 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan beyaz maden, dünkü seansta 24,18 dolar/ons seviyesinden tamamlayarak yüzde 4,7 kayıpla seansı kapatmış oldu.

 

Platin de dünkü seansta satıcılı bir günü geride bırakırken, dört günün ardından satıcılı bir seansı geride bıraktı. 1121 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan platin,1099 dolar/onstan seansı tamamlayarak yüzde 2 kaybı hanesine yazdı.

 

Paladyum da dünkü seansı kayıpla tamamlamasının yanı sıra gümüşün ardından seansın en çok değer kaybeden kıymetli madeni oldu. 1614 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan paladyum,1550 dolar/onstan kapanış yaparak yüzde 3,5 kaybı hanesine yazdı.

Kaynak:TROY

Hibya Haber Ajansı
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi