MENÜ
Ankara 24°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Altın haftaya kayıpla başladı
Ekonomi
17 Ocak 2023 Salı 11:24

Altın haftaya kayıpla başladı

Dün ABD piyasalarının kapalı olduğu günde altın da dar bir bant içerisinde hareketini gerçekleştirdi.

Dün ABD piyasalarının kapalı olduğu günde altın da dar bir bant içerisinde hareketini gerçekleştirdi. 1920 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan sarı maden, seans içinde 1929 dolar/ons seviyesine kadar uzanarak son 9 ayın zirvesini yaşadı. Hacimsiz piyasada yükseliş gösteren sarı maden, yükselişinde de kalıcılık sağlayamadı. Gün içinde satışa dönen sarı maden, 1916 dolar/onstan kapanış yaparak yüzde 0,2 kaybı hanesine yazdı.

Gümüş dünkü hacimsiz seansta tam olarak yatayda bir kapanış yaparak 24,27 dolar/onstan başladığı günü, başlangıç seviyesinden kapanış yapmış oldu.

Platin seansı kırmızıda kapatan bir diğer kıymetli maden olurken, kayıpla bir seansı geride bıraktı. 1065 dolar/ons seviyesinden seansı başlayan platin, 1063 dolar/onstan kapanış yaparak yüzde 0,2 değer kaybı yaşadı.

Paladyum dünkü seansın en çok değer kaybeden kıymetli maden olurken, yüzde 2’nin üzerinde kayıp yaşamış oldu. 1788 dolar/ons seviyesinden güne başlayan paladyum, 1744 dolar/onstan seansı tamamlayarak yüzde 2,4 kaybı hanesine yazdı.

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler Piyasası’nda haftanın ilk seansında işlemler dünya fiyatlarının üzerinde 6 dolar/onsla işlemler gerçekleşti. Hacim açısından ortalamanın seyrederken 5.249 kilogram altın, 5.012 kilogram gümüş işlemiyle seans tamamlandı.

Kaynak:TROY
Hibya Haber Ajansı

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi