MENÜ
Ankara 21°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Uluslararası piyasalar
Ekonomi
15 Ocak 2023 Pazar 13:34

Uluslararası piyasalar

Avrupa Merkez Bankası'nın tüketici beklentileri anketine göre, Euro Bölgesi'ndeki tüketiciler, gelecek aylarda daha düşük enflasyon beklediğini gösterdi.

Avrupa Merkez Bankası'nın tüketici beklentileri anketine göre, Euro Bölgesi'ndeki tüketiciler, gelecek aylarda daha düşük enflasyon beklediğini gösterdi. Euro Bölgesi'ndeki tüketicilerin 12 ay için ortalama enflasyon beklentisi yüzde 5,4'ten yüzde 5'e indi. Tüketicilerin gelecek 3 yıl için enflasyon beklentisi ise yüzde 3'ten yüzde 2,9'a geriledi. Euro Bölgesi’nde bugün sanayi üretimi ve dış ticaret rakamlarının açıklanması bekleniyor.

 ABD'de tüketici fiyatları aralık ayında beklentilere paralel bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 6,5 artarken, aylık bazda yüzde 0,1'lik gerileme kaydetti. Aralık ayında aylık enflasyon, Mayıs 2020'den bu yana görülen ilk negatif aylık enflasyon oldu. Aylık negatif enflasyonda düşük enerji maliyetlerinin etkisi etkili oldu. Çekirdek göstergelerin de piyasa beklentilerine paralel geldiği görüldü. ABD'de gıda ve enerji hariç tüketici fiyatları aralık ayında aylık olarak yüzde 0,3 artarken, yıllık bazda artış yüzde 5,7 oldu. Philadelphia Fed Başkanı Patrick Harker, Fed faiz artışları hakkında yaptığı değerlendirmede, “25 baz puanlık artışlar ileriye dönük olarak uygun olacak.” dedi. ABD’de bugün Michigan ekonomik güven endeksleri açıklanacak.

Kaynak:Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi