MENÜ
Ankara 28°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Altın 8 ayın zirvesinde
Ekonomi
11 Ocak 2023 Çarşamba 08:23

Altın 8 ayın zirvesinde

Altın dünkü seansta son 8 ayın zirvesini kaydederken, istikrarlı yükselişine devam ediyor. 1866 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan sarı maden, seans boyu trend içerisinde hareket etti.

Altın dünkü seansta son 8 ayın zirvesini kaydederken, istikrarlı yükselişine devam ediyor. 1866 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan sarı maden, seans boyu trend içerisinde hareket etti. Gün içinde yükseliş çabasıyla 1881 dolar/ons seviyesine kadar uzanarak, seansın en yüksek seviyesine kaydetti. Seans kapanışına kadar bu seviyede kalmayı başarmayan sarı maden, 1871 dolar/ons seviyesinden kapanış yaparak yüzde 0,3 kazançla tamamladı.

Gümüş dünkü seansta altından farklı olarak satıcılı bir günü geride bırakarak, üst üste ikinci seansı da kayıpla tamamlamış oldu. 23,84 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan beyaz maden,23,65 dolar/onstan seansı tamamladı ve önceki güne kıyasla hanesine yüzde 0,8 kayıp yazmış oldu.

Platin dünkü seansta 1104 dolar/ons seviyesini kaydederek son 11 ayın zirvesini kaydetti. Bu seviyede kalıcılık sağlayamayan platin, 1081 dolar/onstan günü kapatarak yüzde 1 kaybı hanesine yazdı.

Paladyum da günü kayıpla tamamlayan bir diğer kıymetli maden olurken, 1811 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan paladyum, 1770 dolar/onstan kapanış yaptı ve önceki güne kıyasla hanesine yüzde 1,2 kayıp yazdı.

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler Piyasası’nda dünkü seansta işlemler dünya fiyatlarının üzerinde 17 dolar/onsla işlemler gerçekleşti. Hacim açısından yüksek bir seansta 5.257 kg altın, 1.148 kg gümüş işlemiyle seans tamamlandı.

Kaynak TROY
Hibya Haber Ajansı

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi