MENÜ
Ankara 17°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Altın yıla güçlü başladı
Ekonomi
10 Ocak 2023 Salı 07:52

Altın yıla güçlü başladı

Altın geçtiğimiz haftayı artıda kapatırken, yıla pozitif bir başlangıçla giriş yapmış oldu.

Altın geçtiğimiz haftayı artıda kapatırken, yıla pozitif bir başlangıçla giriş yapmış oldu. Altın 1824 dolar/ons seviyesinden yıla başlarken, hafta boyu pozitif bir dalga içerisinde hareket etti. Yıl Çin’in kapanma politikasından vazgeçmesi ve Merkez banklarının sıkılaştırıcı adımlarını yavaşlatması beklentisiyle başladı. Bu gelişmeler ışığında altın yıla pozitif başlangıçla başlayıp geçtiğimiz haftada 1866 dolar/onstan kapanış yaparak son 7 ayın zirvesinden kapanış yapmış oldu. Bu kapanışla birlikte yüzde 2,3 kazancı hanesine yazan sarı maden, haftanın öne çıkan varlığı olmuş oldu.

Gümüş geçtiğimiz hafta son 9 ayın zirvesini 24,55 dolar/ons seviyesiyle kaydetmesine rağmen, altından farklı olarak kırmızıda bir kapanış yaptığı bir seansı yaşadı. 23,96 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan, beyaz maden hafta içinde elde ettiği kazançları hafta sonuna taşıyamadı. Haftalık kapanışı 23,84 dolar/ons seviyesinden günlük kapanış elde ederken yüzde 0,5 kayıpla seansı tamamladı.

Platin de haftayı kazançla tamamlayan bir diğer kıymetli maden olurken, arz kısıntısına dair kaygılardan beslenmeye devam ediyor. Geçtiğimiz hafta 1098 dolar/ons seviyesiyle son 10 ayın zirvesine yükselen platin, geçtiğimiz haftayı 1091 dolar/ons seviyesinden seansı tamamlayarak yüzde 1,9 kazancı hanesine yazdı.

Paladyum geçtiğimiz haftada çok güçlü kazanç bir elde edememiş olsa da yeşilde kapanış yapmayı başararak üst üste üçüncü haftayı da kazançla tamamladı. 1796 dolar/ons seviyesinden haftaya başlayan paladyum, 1805 dolar/onstan kapanış yaparak yüzde 0,5 kazanç elde etmiş oldu.

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler Piyasası’nda yılın ilk haftasında işlemler dünya fiyatlarının üzerinde 18 dolar/onsla gerçekleşerek primli işlemler devam etti. Hacim açısından ortalamanın üzeri bir hafta geride kalırken 18.677 kg altın, 41.969 kg gümüş işlemiyle seans tamamlandı.

Kaynak: TROY
Hibya Haber Ajansı

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi