MENÜ
Ankara 28°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Açıkkapı’dan 23 Temmuz açıklaması
Siyaset
23 Temmuz 2024 Salı 20:55

Açıkkapı’dan 23 Temmuz açıklaması

ANKARA - AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, 23 Temmuz 1919’da gerçekleştirilen Erzurum Kongresi’nin 105. yıl dönümünü kutladı.

Açıkkapı, Erzurum Kongresi’nin Türk milletinin bağımsızlık mücadelesindeki önemine vurgu yaparak, “Bu kongre, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı önemli bir dönüm noktasıdır” dedi. İsrail’in Gazze’de devam eden saldırılarına da dikkat çeken Açıkkapı, “İnsan olmanın gereğini maalesef ne dünya ne de İslam ülkelerinin birçoğu yerine getiremiyor, çok üzgünüz” ifadelerini kullandı.

KIBRIS’IN 50. YILI VE YUNAN BAKANIN TEHDİTLERİ

Açıkkapı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 50. yılı etkinliklerinin büyük bir coşkuyla kutlandığını anımsatarak, Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias’ın ardından Sağlık Bakanı Adonis Georgiadis’in de Türkiye’ye yönelik tehditkar açıklamalar yaptığını belirtti. Açıkkapı, Yunan Bakan Georgiadis’in “Türkiye’ye bir gece ansızın biz gelebiliriz” dediğini aktararak, “Türkiye, ne Yunanistan’ın ne de bir başka ülkenin tehditlerine boyun eğecek bir ülke değildir. Binlerce yıllık köklü tarihiyle, asker millet hüviyetiyle, Türkiye Cumhuriyeti bu tür basit ve aptalca söylemlere daha fazla bir şey söylemeyecek, hadlerini bilmelerini diliyoruz” dedi.

LOZAN BARIŞ ANTLAŞMASI VE AZINLIK OKULLARI

Açıkkapı, Yunanistan’ın özellikle Batı Trakya’daki azınlık okullarını kapatma girişimlerine de değinerek, Yunan hükümetinin Lozan Barış Antlaşması hükümlerine uymasını istedi. “Yunanistan’ın azınlık haklarını ihlal etmesi kabul edilemez” diyen Açıkkapı, “Bu konuda uluslararası toplumun da Yunanistan’ı uyarması gerekiyor” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi