MENÜ
Ankara 20°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ABD’de “Ay Yıldızla Yüzüncü Yıla” temasıyla Türk Günü Yürüyüşü
Dünya
19 Mayıs 2022 Perşembe 20:52

ABD’de “Ay Yıldızla Yüzüncü Yıla” temasıyla Türk Günü Yürüyüşü

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı koordinasyonunda 21 Mayıs tarihinde New York’ta “Türk Günü Yürüyüşü” düzenlenecek.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı koordinasyonunda 21 Mayıs tarihinde New York’ta  “Türk Günü Yürüyüşü” düzenlenecek.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı koordinasyonunda 21 Mayıs’ta ABD’nin New York şehrinde “39. Türk Günü Yürüyüşü” düzenlenecek.

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, ABD’de Türk diplomatlarının Ermeni terör örgütü ASALA tarafından şehit edilmelerine tepki göstermek amacıyla ilk olarak 1981 yılında düzenlenen ve daha sonraki yıllarda geleneksel hale gelen  Türk Günü Yürüyüşünün bu yılki teması “Ay Yıldızla Yüzüncü Yıla” olarak belirlendi.

Türk-Amerikan toplumunun birlik ve beraberliğinin sağlanması açısından önem taşıyan Türk Günü yürüyüşü, 21 Mayıs tarihinde Manhattan’ın ünlü Madison Caddesinden başlayacak. Yürüyüş sonrasında İletişim Başkanlığının destekleriyle kurulacak konser alanında çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

Bu kapsamda, Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğunca  Mehter gösterisi, Konya Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla Selçuk Üniversitesince halk oyunları gösterisi, İzmir Dans Sanat Halk Dansları gösterisi ve çeşitli konserler yapılacak.

Etkinlikler kapsamında aynı gün Türkevi’nde “Türk Günü Çocuk Şenliği” de gerçekleştirilecek.

Diğer taraftan İletişim Başkanlığınca 20 Mayıs tarihinde ise yerli ve yabancı akademisyenlerin katılımıyla Türkevi’nde “Türkiye-ABD İlişkilerinin Tarihi ve Geleceği” konulu iki panel düzenlenecek. Panelde, Türkiye ile ABD arasındaki ilişkiler tarihi, siyasi ve ekonomik yönleriyle ele alınacak.


Hibya Haber Ajansı

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi