MENÜ
Ankara 25°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bakan Çavuşoğlu:
Dünya
19 Mayıs 2022 Perşembe 12:30

Bakan Çavuşoğlu: "Aday ülkelerin teröre destek vermesi kabul edilemez"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD mevkidaş Blinken ile görüştü. Bakan Çavuşoğlu, görüşmenin ardından açıklamalarda bulundu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD mevkidaş Blinken ile görüştü. Bakan Çavuşoğlu, görüşmenin ardından açıklamalarda bulundu.

"Blinken'le görüşmemizde NATO'ya başvuruları ele aldık. ABD ile sorunlarımızı çözmek üzere konuşuyoruz. Biz bu mekanizmanın sonuç odaklı olmasını istiyoruz. 

Liderler düzeyinde de görüşmeler olabilir. F-16 ların Türkiye'ye verilmesi değil bir müttefik içinde önemli olduğunu söylüyoruz. Blinken'le oldukça olumlu ibr görüşme gerçekleşti.

İsveç silahta temin ediyor, neymiş DEAŞ ile mücadele içinmiş. Bu silahlarla bizlere saldırıyorlar. Aday ülkelerin teröre destek vermesi kabul edilemez. Türkiye'nin bu konudaki endişelerin meşru olduğunu herkes kabul ediyor fakat bunun uygulamada da görülmesi gerekiyor. Verecekleri garantilerden emin olmak istiyoruz. Blinken 'Türkiye'nin endişeleri karşılanmalı' dedi.

Türkiye ile iş birliği yapmanın önemi anlaşılmış oldu.  Yunanistan ve Kıbrıs konusunda tüm dünya biliyor ki 55 yıldır tüm planları çözüm önerilerini reddeden Rum tarafı oldu. Kimin nerede alkışlandığının bizim için hiç önemi yok.

Biz bugün yaptığımız görüşmede Kıbrıs konusunda ve Yunanistan ve Türkiye konularında hep bir denge güdüyorlardı. Ama son zamanlarda bu dengeyi korumaları gerektiğini söyledim."

 
Hibya Haber Ajansı

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi