MENÜ
Ankara 26°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
65 yaşında hayaline kavuştu
Sağlık-Yaşam
19 Şubat 2020 Çarşamba 11:42

65 yaşında hayaline kavuştu

45 yıl önce gelinlik giymeden evlenen 65 yaşındaki Zilife Ateş’in hayali gerçek oldu. Evliliğinin 45’inci yılında gelinlik giyen Zilife Ateş büyük heyecan yaşadı
Altındağ Belediyesi tarafından düzenlenen 'Bir Yastıkta Bir Ömür' etkinliği kapsamında evlilikte yarım asrı geride bırakmış çiftler bir araya geldi. Doğantepe Kadın Eğitim Kültür Merkezi'nde, düzenlenen programda 15 çift, mutlu evliliğin sırlarını gençlerle paylaşarak genç çiftlere tavsiyede bulundu. Etkinlikte 45 yıl önce gelinlik giymeden evlenen Zilife Ateş'in gelinlik hayali de gerçekleştirildi. Yıllardır hayalini kurduğu gelinliği giyen Ateş'in heyecanı ise renkli görüntüler oluşturdu.

'MURADIMA ERDİM'
Gelinlik giyip muradına erdiğini söyleyen Ateş, "Bizim zamanımızda gelinlik yoktu ben de millet giydikçe özeniyordum. Çok mutluyum. Allah isteyen herkese nasip etsin" dedi. 45 senelik hayat arkadaşı Bilal Ateş, eşini gelinlik ile görünce çok heyecanlandığını dile getirerek, "O mutlu oldu ya tüm Ankara'yı bana verdi" ifadelerini kullandı. 52 yıldır evli olduğunu söyleyen Nazmiye yıldırım, "Saygı olmayan yerde sevgi de olmaz. Her şeyin başı sabırdır" diye konuştu. Görücü usulü ile evlenen Ali Küçükgöz ve Fatma Küçükgöz çifti, 49 senelik evli olduklarını kaydederek gençlere, birbirlerine karşı saygılı ve sevgili olmaları tavsiyesinde bulundular.

'GECE GİBİ ÖRTÜCÜ...'
Yurdagül Ramazan, 12 Eylül darbe zamanında evlendiklerini söyleyerek, "Birbirimizi görmeden görücü usulü evlendik. Şimdiki gençler sabretmeyi bilmiyorlar. Maddi bütün imkânları var ama basit şeyleri büyütüp sorun yaşıyorlar. Biz gece gaz lambasında nakış işlerdik. Çok yokluk gördük. Şimdiki gençler evde akan suya razı olmuyorlar. Eşler birbirlerinin açığını örtmeli eksiklerini gidermeli. Geçim ancak öyle olur. Gece gibi örtücü olman lazım. Yeri gelince görmezden geleceksin" ifadelerini kullandı.

'GÖRCÜ USULÜ DAHA KALICI'
GENÇLERE görücü usulü evliliği tavsiye eden Bilal Dibek, "42 yıldır evliyim görücü usulü evlendim. Ben eşimi nişan alışverişinde tanıdım. Flört edip evlenenlerin yüzde 85 i boşanıyor. Görücü usulü evlilikler daha kalıcı oluyor. Flört ederken başka yüzlerini gösteriyorlar evlenince karşı taraf o gördüğünü bulamıyor başka bir yüzüyle karşılaşıyor. Üyelerin evlilik hikâyelerinin ardından pasta kesimi ve o döneme ait resim ve çeyizler sergilenerek etkinliğin kapanışı yapıldı.
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi