MENÜ
Ankara 27°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
29 Ekim akşamını Ay-Yıldız aydınlattı
Gündem
31 Ekim 2019 Perşembe 13:12

29 Ekim akşamını Ay-Yıldız aydınlattı

Ankara’da 29 Ekim sabahı resmi törenlerle başlayan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 96. yıldönümü kutlamaları akşam da devam etti. Altındağ, Çankaya, Etimesgut, Mamak ve Yenimahalle ilçelerinde 7’den 70’e binlerce kişi, ellerinde Türk bayrakları ve meşalerle yürüdü.

Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Çankaya Belediyesi, Cumhuriyetin 96. yaşını Anıtpark’ta kutladı. Bahçelievler 7. Cadde’den başlayan meşaleli yürüyüşe katılan vatandaşlar, Anıtpark’ta sahne alan Athena grubunun konseriyle coştu.

Etimesgut Belediyesi’nin programına katılan coşkulu kalabalık, ellerinde Türk bayrakları ve meşalelerle Şeker Mahallesi’nden başlayarak, Atatürk Meydanı’na yürüdü. Sevilen şarkıcı Kıraç yürüşün sonunda Cumhruiyet coşkusuna söylediği şarkılarla ortak oldu.

Keçiören Belediyesi 5 kilometrelik kortej yürüyüşü ve fener alayıyla ‘Cumhuriyet’ coşkusunu yaşattı. Kutlamalara klasik otomobillerin yanı sıra çaldığı marşlarla bando takımı da eşlik etti.

Mamak Belediyesi’nin düzenlediği programda Türk bayrağı ve yakılan meşalelerle Cumhuriyet coşkusu yaşandı. Ankara Seğmenleri, sinsin ateşiyle programa renk kattı.

Yenimahalle Belediyesi’nin düzenlediği etkinlikler Ragıp Tüzün Parkı’ndaki meşaleli yürüyüşle başladı. İlçe sakinleri açtıkları dev bayrakla yürüdü.

Ünlü şarkıcı Cem Adrian da Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen konserde sevilen şarkılarını seslendirdi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi