MENÜ
Ankara 21°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
96 yıllık gurur
Gündem
29 Ekim 2019 Salı 11:03

96 yıllık gurur

Başkent, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında gerçekleştirilecek renkli etkinliklere ev sahipliği yapacak. Cumhuriyet’in ilanının 96’ncı yıl dönümünde Anıtkabir 22.00’ye kadar ziyarete açık olacak, toplu taşıma araçları ücretsiz hizmet verecek, kutlamalar konserlerle renklenecek.

*Toplu taşıma ücretsiz*Toplu taşıma ücretsiz*Anıtkabir 22.00’ye kadar açık*İlçelerde konserler var

 

Cumhuriyet’in ilanının 96’ncı yıl dönümü, tüm Türkiye’de olduğu gibi Ankara’nın dört bir yanında da coşkuyla kutlanacak. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığındaki devlet protokolü, Anıtkabir’i ziyaret edecek. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Anıtkabir, önceki yıllarda olduğu gibi saat 22.00’ye kadar vatandaşların ziyaretine açık olacak. TBMM’DEN BİRİNCİ MECLİS’E YÜRÜYÜŞSaat 13.00’te TBMM önünde bando konseri olacak. Vatandaşların katılımıyla saat 14.00’te TBMM önünden Ulus’taki Birinci Meclis Binası’na kadar ‘29 Ekim Kortej Yürüyüşü’ yapılacak. Türk Silahlı Kuvvetleri Mehteran Birliği de yürüyüşün sonunda Birinci Meclis’te ‘Cumhuriyet Konseri’ verecek. Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek olan kortej yürüyüşü kapsamında Ankaralılar, saat 20.00’de Bahçelievler 54. Cadde ile Aşkaabat Caddesi kesişiminden (7. Cadde sonu) Anıtpark’a kadar meşalelerle yürüyecek. TOPLU TAŞIMA ARAÇLARI ÜCRETSİZBüyükşehir Belediyesi ayrıca Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında Anıtkabir’in Anıt ve Akdeniz Caddeleri üzerinde bulunan girişlerinde bugün Türk Bayrağı ve Ankara’yı tanıtıcı broşürler dağıtacak. Çankaya Belediyesi iş birliği ile Anıtpark’ta saat 20.30’da Athena grubu konser verecek. Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ait toplu taşıma araçları da bugün ücretsiz hizmet verecek. Başkentliler, bugün Ankaray, metro ve teleferik ile EGO otobüslerinden 06.00-24.00 saatleri arasında ücretsiz yararlanabilecek. 

KEÇİÖREN’DE FENER ALAYI

Keçiören’de Cumhuriyet Kulesi’nin etrafı dev Türk bayrakları ve Atatürk posterleri ile donatıldı. Bugün Keçiören’deki sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar, Fatih Stadı’nda bir araya gelerek saat 18.00’ten itibaren stattan Kalaba Kent Meydanı’na fener alayı yürüyüşü gerçekleştirecek. Klasik otomobillerin önde yer alacağı fener alayında, seğmenler ve bando takımı da renkli görüntülerle Cumhuriyet coşkusuna eşlik edecek. Keçiören’de saat 19.30’da Yunus Emre Kültür Merkezi’nde Türk Sanat Müziği Korosu Cumhuriyet Bayramı Özel Konseri düzenlenecek. 

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi