MENÜ
Ankara 21°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Yerlikaya: Kırmızı Bültenle Aranan 9 Suçlu Türkiye’ye İade Edildi
Asayiş
30 Eylül 2025 Salı 10:42

Yerlikaya: Kırmızı Bültenle Aranan 9 Suçlu Türkiye’ye İade Edildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kırmızı bültenle aranan 9 suçlunun Türkiye’ye getirildiğini duyurdu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kırmızı bültenle aranan 9 suçlunun Türkiye’ye getirildiğini duyurdu. Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, uluslararası seviyede aranan K.I, O.E, F.A, Y.E, Ö.G, Y.K.Ç, N.Ç, A.A ve L.C.B’nin yakalanarak Türkiye’ye iade edildiğini bildirdi.

Suçluların Gürcistan, Almanya, Birleşik Arap Emirlikleri, İsviçre ve Hırvatistan’da yakalandığını belirten Yerlikaya, yurt dışına kaçan firarilerin izini kararlılıkla sürdüklerini vurguladı. İadelerin, ilgili ülkelerin güvenlik birimleriyle yürütülen ortak operasyonlar sonucunda gerçekleştiğini kaydetti.

Yerlikaya, detaylara da yer vererek; “çocuğun cinsel istismarı” suçundan aranan K.I ve “kasten öldürme” suçundan aranan F.A’nın Gürcistan’da, “yağma” suçundan aranan O.E’nin yine Gürcistan’da yakalandığını belirtti. “Kasten öldürme ve ruhsatsız silah bulundurma” suçundan aranan Y.E ile “uyuşturucu ticareti” suçundan aranan Ö.G’nin Almanya’da, “uyuşturucu ticareti” suçundan aranan N.Ç’nin Birleşik Arap Emirlikleri’nde, A.A’nın İsviçre’de, L.C.B’nin ise Hırvatistan’da yakalandığını aktardı.

Operasyonlarda emeği geçen tüm birimlere teşekkür eden Yerlikaya, “Hangi bültenle aranırsa aransın, suç örgütü mensuplarını ve zehir tacirlerini yakalayıp ülkemize getirmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2025 Ankara Gazetesi