Haymana ilçesinde incelemelerde bulunan Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Cumhuriyet tarihinde ilçeye bağlı Yenice beldesini ziyaret eden ilk vali oldu.
Vali Yüksel, beraberinde Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya, Vali Yardımcısı Şentürk Uzun ve İl Jandarma Komutanı Albay Niyazi Erhan Patır ile birlikte Haymana Kaymakamı Hüseyin Karameşe’yi ziyaret ederek, ilçenin sorunları hakkında brifing aldı.
Eğitim konusuna çok önem verilmesi gerektiğini belirten Yüksel, “Sadece Haymana’da değil, Ankara’da hiç kimsenin (ben cahil kalacağım) deme hakkı yok. Okuma-yazma bilmeyenlerin oranını sıfırlayana kadar çalışmalarımıza devam etmemiz gerekir” dedi. Yüksel, Haymana’da tarım, hayvancılık ve termal turizmin geliştirilmesi gerektiğine dikkati çekti. Vali Yüksel, termal bulunan bir ilçenin kesme çiçeğin merkezi olması gerektiğini söyledi.
Daha sonra Haymana Belediye Başkanı Hacı Aysu’yu ziyaret eden Vali Yüksel ve beraberindekiler, ilçenin sorunları hakkında bilgi aldı.