MENÜ
Ankara 36°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
‘Yapılamaz’ denilen her şeyi üretiyoruz
Ekonomi
6 Ekim 2017 Cuma 11:35

‘Yapılamaz’ denilen her şeyi üretiyoruz

OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, Türkiye’de kritik önem taşıyan bütün haberleşme sistemlerinin yabancıların elinde olduğuna dikkat çekerek, “Haberleşme teknolojilerinde yokuz. Yerli katkı oranımız yüzde 1,5-2’de kalıyor” dedi.

Başkan Aydın, sanayicilerin Türkiye’ye yayılacak yerli ve milli modeller üzerinde çalışması gerektiğini söyledi. Aydın, “Türkiye’de özellikle savunma sanayi olmak üzere ileri imalat teknolojilerini öğreten okullarımız yok. Haberleşme teknolojisini yabancı tekelinden kurtarmalıyız. Biz bunu kafamıza koyduk” açıklamasını yaptı. OSTİM’de binlerce takım tezgahı olduğunu dile getiren Aydın, “Ama dünyanın ileri üretim teknolojisini öğreten bir okulumuz yok, bunu yapmak istiyoruz. OSTİM’de haberleşme teknolojilerinin tümünün bir arada öğretildiği, ürüne dönüştüğü Türkiye’nin derdine çare olacak ürünlerin üretilebildiği bir üniversite oluşturuyoruz” dedi.

BATI İLE EKONOMİK SAVAŞ

Türkiye’nin zora düşmeden yerli ve milli sanayiye geçemediğini söyleyen Aydın, “Zora düşmeden olmuyor. 1974 Barış Harekatı’nda bunları yaşadık. Ambargo yedik, ama bize müthiş bir faydası oldu Aselsan ve Savunma Sanayii Müsteşarlığı kuruldu. Bunlar Türkiye’nin atılımlarında çok kritik bir dönemlerdi. Batılılar kritik malzemeleri, parçaları Türkiye’ye vermiyor. O da bir ekonomik savaş. Buna zihinlerimizi hazırlamamız lazım. Türk sanayisi artık eskisi gibi değil, yapılmaz denileni yapabiliyoruz. OSTİM, artık ‘olmaz, yapılmaz’ denilen herşeyi üretiyor” bilgisini verdi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2025 Ankara Gazetesi