MENÜ
Ankara 19°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Yangın sebebi dikkatsizlik
Asayiş
26 Mart 2018 Pazartesi 09:20

Yangın sebebi dikkatsizlik

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’nın raporuna göre, Ankara’da Şubat ayında meydana gelen 424 yangından 121’nin dikkatsizlikten kaynaklandığı ortaya çıktı.

EN ÇOK KONUT VE İŞ YERLERİ                                                                                                                        En çok yangın tedbirsizlik ve ihmal sonucu atılan sigara ve kibritten kaynaklanırken, 78 yangının elektrik kontağından, 52 yangının kasıtlı olarak çıkarıldığı, 35 yangının ise baca tutuşması sonucu çıktığı belirlendi. Rapora göre geriye kalan 138 yangının da farklı nedenlerle meydana geldiği tespit edildi.

Yangınların çıkış yerleriyle ilgili dağılımda da en üst sırada Şubat ayında 78 yangın ile konut ve iş yerleri yer aldı. Konut ve iş yerlerini 76 yangın ile çöplük alanları izlerken, 52 yangın motorlu araçlarda, 47 yangın gecekondularda, 20 yangın otluk alanlarda,15 yangın ise kulübe ve barakalarda meydana geldi.

73 KAZADA YARDIMA KOŞTUAnkara

İtfaiyesi aynı dönemde Başkent ve civarında meydana gelen 64’ü binek otomobil, 5’i kamyon, 3’ü TIR, 1’i otobüs olmak üzere toplam 73 trafik kazasında da yaralıların imdadına koştu. Kaza yerine en kısa sürede ulaşan Ankara İtfaiyesi’nin uzman ekipleri, araç içinde sıkışan yaralıları çıkararak, 112 acil ekiplerine teslim etti.

157 HAYVANI KURTARDIİtfaiye

Daire Başkanlığı ekipleri, zorda kalan diğer canlıların da imdadına koştu. Vatandaşlardan gelen ihbarları dikkate alan ekipler, 101’i kedi, 27’si köpek, 26’sı kuş, 3’ü değişik türde toplam 157 hayvanı, bulunduğu zor durumundan kurtardı.

275 YARDIM ÇAĞRISINA CEVAP VERDİ

Vatandaşlardan gelen toplam 275 yardım çağrısına cevap veren itfaiye ekipleri bu kapsamda, 104 binanın baca temizliğini de gerçekleştirdi. Şubat ayı boyunca 30 su baskınına müdahale ederek değişik mekanlarda biriken suyun tahliyesini gerçekleştiren itfaiye ekipleri, 25 olayda asansörde mahsur kalanlar ile 9 olayda da kilitli kalan kapıyı açtı. 2 göçük olayında hayat kurtaran ekipler, 27 intihara teşebbüs olayını da önlemeyi başardı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2025 Ankara Gazetesi