MENÜ
Ankara 24°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Vakalar yeniden yükseliş eğiliminde
Gündem
22 Şubat 2022 Salı 20:00

Vakalar yeniden yükseliş eğiliminde

Türkiye'de bugünkü koronavirüs vaka sayısı 86 bin 70 oldu.

Türkiye'de bugünkü koronavirüs vaka sayısı 86 bin 70 oldu.

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, 22 Şubat'ta 463 bin 335 test yapıldı. Vaka sayısı 85 bin 70 oldu, 271 kişi hayatını kaybetti, 98 bin 199 kişi iyileşti. Ülke genelinde 2. doz aşı yapılma oranı yüzde 84,98 olarak gerçekleşti.

En fazla 2. doz aşılama yapılan 10 il Osmaniye, Ordu, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Zonguldak ve Manisa'dan oluştu.

En az 2. doz aşılanma oranı ise Elazığ, Ağrı, Bitlis, Mardin, Muş, Bingöl, Diyarbakır, Siirt, Batman ve Şanlıurfa’da kaydedildi.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, ''Varyantın güçlü olduğu, aşınınsa bulunmadığı veya yaygınlaşmadığı dönemde Covid-19, sağlıklı ve genç kişilerde de ölüm sebebi olabiliyordu. Bu dönemdeyse kayıplarımızı genellikle 65 yaş üstünden, halihazırda bir veya birden çok hastalığı olanlardan veriyoruz. Kendimizi koruyalım.'' bilgisini aktardı.

Hibya Haber Ajansı

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2025 Ankara Gazetesi