MENÜ
Ankara 37°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Tunus’tan Gökçek’e sıcak davet
Gündem
6 Mart 2013 Çarşamba 09:45

Tunus’tan Gökçek’e sıcak davet

Tunus’un Kebili Valisi Habib Jeridi, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e çağrıda bulunarak, ‘kardeş belediye’ olmak istediklerini söyledi ve ekledi: “Çölde güneş enerjisi yatırımı yapabiliriz. Alıcısı da hazır.”

Tunus’un Kebili ili Valisi Habib Jeridi, bu yıl ilki düzenlenen Türkiye ve Mağrip Ülkeleri Kültürel Sosyal ve Ticari Buluşması kapsamında Türkiye’den gelen konukları ağırladı.
Türkiye’nin kendileri için önemli bir devlet olduğunu kaydeden Vali Jeridi, Ankara Hürriyet’e açıklamalarda bulundu. Jeridi, şunları söyledi:

KARDEŞ BELEDİYE OLALIM

“Her türlü karşılıklı ilişkiye açığız. Başkent Ankara’nın diğer ülke belediyeleri ile yaptığı, ‘kardeş belediye’ projelerinden bir tanesini de bizimle yapmasını istiyoruz. Karşılıklı ilişkilerimizin gelişmesi çok önemli. Bölgemizde Türk yatırımcıların yaptığı yatırımlar var. Ankaralı iş adamları ile görüşüyoruz. Çünkü hem Tunus hem Türkiye birlikte hareket ettikçe güçlenecektir.

ALICISI HAZIR YATIRIM

Çölde güneş enerjisi yatırımının mantıklı bir iş olduğunu düşünüyorum. Önümüzdeki yıllarda sanayi bölgelerinin yaygınlaşmasıyla birlikte bu ihtiyaç daha da artacak. Yapılacak yatırımların ardından kimseyi yalnız bırakmayacağız. Üretilen elektriğin bir kısmını Cezayir ve Libya’ya satabiliriz. Geriye kalan kısmını da ulusal elektrik dağıtım şirketi satın alıyor. Yani alıcısı da hazır.”

 

 

 
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2025 Ankara Gazetesi