Milli Eğitim Bakanlığına bağlı tüm resmi ve özel okullarda 5 Mart Perşembe günü “İlk Dersim Yeşilay” etkinliği düzenlenecek.
Milli Eğitim Bakanlığına bağlı tüm resmi ve özel okullarda 5 Mart Perşembe günü “İlk Dersim Yeşilay” etkinliği düzenlenecek. Yeşilay’dan yapılan açıklamaya göre, etkinlik her yıl 1-7 Mart tarihleri arasında kutlanan Yeşilay Haftası kapsamında, Yeşilay Kulüpleri aracılığıyla gerçekleştirilecek.
Örnek uygulama, 5 Mart Perşembe günü 08.30-09.30 saatleri arasında Üsküdar İlkokulu’nda yapılacak. Etkinliğe Yeşilay Genel Başkan Yardımcısı Sümeyye Ceylan da katılacak. Programda, Yeşilay tanıtım videosu izlettirilecek ve “Yeşilay’ı Tanıyalım” oturumu düzenlenecek. Ayrıca ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik “Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Programı” kapsamında çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek. Etkinlikler kapsamında “Yeşilay Çocuk Müzikali” de sahnelenecek.
Milli Eğitim Bakanlığı, etkinliği 81 ilin İl Milli Eğitim Müdürlüklerine resmi yazıyla bildirdi. Bu sayede Türkiye genelinde ilk ders zilinin “sağlıklı bir gelecek” mesajı ile çalması hedefleniyor.
Etkinlik, 17 milyon 956 bin 523 öğrenciye eş zamanlı olarak bağımlılıkla mücadele ve Yeşilay farkındalığını kazandırmayı amaçlıyor. Öğrencilerin sağlıklı yaşam bilinci geliştirmesi ve bağımlılık konularında bilinçlenmeleri için yürütülecek program, ülke çapında farkındalık yaratmayı hedefliyor.