MENÜ
Ankara 33°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Trump Almanya'dan ‘savunma' parasını istedi
Gündem
18 Mart 2017 Cumartesi 23:17

Trump Almanya'dan ‘savunma' parasını istedi

ABD Başkanı Donald Trump, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile Beyaz Saray'daki görüşmelerinin ardından bugün sosyal medyada görüşmeyle ilgili sıra dışı bir açıklamada bulundu.

Trump Twitter'daki açıklamasında, "Yalan haberlerden duymuş olduklarınıza rağmen, Almanya Şansölyesi Angela Merkel ile harika bir toplantı yaptım. Bununla birlikte, Almanya'ya sağladığı güçlü ve oldukça pahalı savunma için NATO ve ABD'ye büyük meblağlarda para ödenmek zorunda!" dedi.

?Beyaz Saray'da cuma günü gerçekleşen görüşmelerde, Trump'ın ‘Geçen yıllarda harcanan büyük meblağlardaki paranın ABD'nin müttefiklerince geri ödenmesi' talebinde bulunduğu belirtiliyor.

2014 yılındaki NATO zirvesinde müttefik ülkelerin 2024'e kadar savunma harcalamalarını gayrisafi yurtiçi hasılânın (GSYH) yüzde 2'sine çekmesi kabul edilmişti. Konu Beyaz Saray'daki Trump-Merkel buluşmasında da tekrar gündeme geldi. Ortak basın toplantısında Trump Merkel'e Almanya'nın savunma harcamalarını artırması talebini yinelediğini söyledi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2025 Ankara Gazetesi