MENÜ
Ankara
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Ticaret Bakanı Bolat: Türk Mobilya Sektörü Dünya Çapında Başarı Yakaladı
Ekonomi
21 Ocak 2025 Salı 15:08

Ticaret Bakanı Bolat: Türk Mobilya Sektörü Dünya Çapında Başarı Yakaladı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türk mobilya sektörünün ihracata açıldıktan sonra büyük bir başarı elde ettiğini ve dünya çapında tanınır hale geldiğini belirtti.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türk mobilya sektörünün ihracata açıldıktan sonra büyük bir başarı elde ettiğini ve dünya çapında tanınır hale geldiğini belirtti. İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenen "IIFF Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı"nın açılışında konuşan Bakan Bolat, Türk mobilya sektörünün dünya mobilya ihracatında yüzde 2’lik bir paya sahip olduğunu ve bu başarıyla 7. sıraya yükseldiğini ifade etti.

Bakan Bolat, 2002 yılında sadece 250 milyon dolar olan mobilya ihracatının 4,5 milyar dolara çıktığını ve bu başarıyı kalite, tasarım ve işçilikle elde ettiklerini vurguladı. Ayrıca, sektördeki 18 katlık büyümeye dikkat çekerek, Türk mobilya sektörünün gelecekte 12 milyar dolarlık ihracat hedeflediğini söyledi.

Türk mobilyasının dünya çapında bir yaşam sanatı haline geldiğini belirten Bolat, Türkiye’nin ekonomisinin zorlu 2024 yılına rağmen büyümeyi sürdürdüğünü ve ihracatın da arttığını ifade etti. Geçen yıl 24,7 milyar TL ihracat desteği sağlandığını, bu yıl ise bu desteğin 33 milyar TL’ye çıkacağını belirtti.

Bakan Bolat, fuarın Türk mobilya sektörünün geldiği noktayı gösteren önemli bir başarı olduğunu ve Türkiye'nin uluslararası alandaki başarısının artarak devam edeceğini vurguladı. 2025 hedeflerinde Türkiye’nin mal ve hizmet ihracatında 390 milyar doları aşmayı planladıklarını söyledi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2025 Ankara Gazetesi