Hazine ve Maliye Bakanlığı, terör örgütlerine finansman sağladıkları yönünde makul gerekçelerin bulunması nedeniyle bazı gerçek ve tüzel kişilere ait Türkiye'deki mal varlıklarının dondurulmasına karar verdi.
Hazine ve Maliye Bakanlığı, terör örgütlerine finansman sağladıkları yönünde makul gerekçelerin bulunması nedeniyle bazı gerçek ve tüzel kişilere ait Türkiye'deki mal varlıklarının dondurulmasına karar verdi. Bakanlık tarafından hazırlanan "Malvarlığının Dondurulması Kararı", Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Karara göre, Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanun kapsamında, "terörün finansmanı" suçunu işlediklerine dair makul sebepler bulunan kişiler ve kuruluşlar belirlendi. Bu kapsamda, PKK/KCK ile bağlantılı 7 gerçek kişi ve 5 tüzel kişi, DEAŞ ve El Kaide bağlantılı 22 gerçek kişi, FETÖ/PDY ile ilişkili 1 gerçek kişi ve 9 tüzel kişi ile kuruluşa ait Türkiye'deki mal varlıkları donduruldu.