MENÜ
Ankara 21°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Tehlikenin ağzı kapatılıyor
Sağlık-Yaşam
17 Aralık 2016 Cumartesi 11:02

Tehlikenin ağzı kapatılıyor

Büyükşehir Belediye Meclisi, yokuş çıkarken depolarından harç dökülen beton mikserlerine ‘kapak yapma zorunluluğu’ getirilmesi yönünde karar aldı.

Hürriyet Ankara’nın ‘Asfaltta beton tehlike’ manşetiyle gündeme getirdiği beton mikserlerinden yola dökülen harç ve asfaltın zarar görmesi sorunlarına karşı Büyükşehir Belediyesi harekete geçti. Büyükşehir Belediye Meclisi’nin önceki günkü oturumunda oy birliğiyle alınan kararla, mikserlere ‘beton boşaltma ağzına kapak yapma zorunluluğu’ getirilmesi kararlaştırıldı.

ASFALTA KALICI ZARAR VERİYOR

Konuya ilişkin Kent Estetiği Komisyonu raporunda “Şehir içinde beton taşıyan mikser kamyonlar, taşıma esnasında sağa, sola veya yokuşlardan çıkarken mikser içindeki beton asfalta dökülmekte ve asfalta kalıcı tümsekler ve bozulmalara sebebiyet vermektedir” ifadelerine yer verildi. 
Kabul edilen raporla tahribatlara engel olabilmek için ‘beton taşıyan mikser kamyonlara taşıma sırasında betonun dışarı akmaması için beton boşaltma ağzına kapak yapma zorunluluğu getirilmesi’ yönünde çalışma yapılacak.

ANADOLU KADIN MÜZESİ KURULACAK
Öte yandan Belediye Meclisi’nde oy birliğiyle alınan d kararlardan bazıları şunlar:
* Büyükşehir Belediyesi’nin imkânlarıyla 
Ankara Kalesi veya Hacı Bayram yerleşkelerinde veya belediyenin belirleyeceği bir yerde ‘Ankara Anadolu Kadın Müzesi’ kurulacak.
* Evlenecek çiftlerin 
fotoğraf çektirebilmeleri için Gençlik Parkı’nın çeşitli noktalarına çekimler için aksesuarlar konulacak.
*Büyükşehir tarafından Ankara Kalesi ve çevresinin tanıtılması için rehberler eşliğinde vatandaşlara yönelik turlar düze

* 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olanların isimleri Ankara’da belirli yerlere verilecek.
* Ankara Mera Komisyonu Başkanlığı’ndan oluşan bir heyet 2017 yılı mart veya nisan aylarında incelemelerde bulunmak üzere 
Amerika Birleşik Devletleri’ne gidecek.
* Büyükşehir Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynakları Dairesi Başkanlığı ile Ankara İl Gıda, tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü arasında ortak işler için protokol imzalanacak.

AKM’DE KIRKIM ŞAMPİYONASI

Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynakları Dairesi Başkanı Özgür Güven daire başkanlığının çalışmaları ve yeni projeler hakkında Meclis üyelerine bir sunum yaptı. 
Afetten zarar gören 629 çiftçiye 1 milyon 35 bin liralık 699 bin 802 kilogram tohum desteği verdiklerini belirten Güven, 320 çiftçiyle sürdürülebilir denetimli tarım çalışması gerçekleştirdiklerini kaydetti. 10 bin arı kovanı dağıtımı hedefiyle 6 bin tanesini dağıttıklarını söyleyen Güven, bal analizi için de Büyükşehir de bir laboratuvar kuracaklarını ifade etti. Evren’e balıkçılık için 14 tane kayık verdikleri bilgisini paylaşan Güven, Kırkım Şampiyonası’nın ise bu yıl 
Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) şenlik havasında geniş katılımla yapılacağını sözlerine ekledi. Güven, başkanlık olarak Ankara’da tamamlanan projelere 22.2 milyon TL harcadıklarını bildirdi.

nlenecek.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2025 Ankara Gazetesi